De flesta är igång i helgen!

I helgen är de flesta Åstorpare igång. Det är både seriematcher för herr- och damlaget. Samtidigt är det en tävling i Tomelilla där vi har ganska många deltagare med.

Herrlaget spelar både lördag och söndag. På lördag spelar de borta i Helsingborg kl 10.00 mot BT Syd. Laget är belastad med skador och det gäller Viktor Stilling. Han kan absolut inte vara med på lördag och chansen att han kan vara med på söndag hemma mot Våxtorps BOIS är inte så stor heller. Klara för spel är Henrik Selmquist, Billy Wahlgren och Sebastian Karlsson. Det är inte riktigt klart vem som skall vara fjärdeman. Flera av de som ligger precis utanför A-laget har också skador. Så fjärdemannen tas inte ut förrän efter torsdagens träning.

Damlaget har det inte lätt. Vår danska spelare Simone Dueholm har berättat att hon slutat spela pingis helt*. Hon har en efterhängsen skada i skuldran som inte vill släppa. Hon hälsar att hon har trivts mycket bra i klubben den korta tid som hon varit med. Vi önskar henne lycka till i fortsättningen med vad hon nu skall syssla med och om hon ändrar sig och blir bättre är hon välkommen tillbaka. I laget har även Natalie Luu meddelat att hon lagt av och det är hennes skolgång som har blivit lidande av pingisspelandet. Men vi har en positiv sak att berätta och det är att Angelica Edsfeldt gör comeback efter barnafödandet och hon spelar i Lund på lördag mot Lyckeby BTK, Carlshamns BTK och den uppskjutna matchen mot IFK Lund. Hon spelar med Felicia Do och Rebecca Ulfskans.
Uppdaterat: Simone ställer upp på lördag, trevligt!

I Tomelilla gör Loa Schoug debut i tävlingssammanhang. Skall bli kul och se vad han kan göra på torsdag i B-laget mot Klippan 2 borta. Han är förstaseedad i P-12 så vi har stora förhoppningar på honom, sedan är det väl inte omöjligt att han kan gå långt i P-14 också. Frederik Albæk skall också spela i P-12 där han är sjätteseedad. Han spelar även i P-11, P-14 och P-15. Han borde kunna ta en framskjuten placering. Marcus Engvall spelar också i P-11, P-12, P-14 och P-15. Vi hoppas att han kan ta en bra placering i någon av klasserna, speciellt i P-11. Alexander Albæk spelar i HJ-17, HS-3, Hs-4 och HS-5 och har väl ganska stora chanser till framskjutna placeringar, speciellt i HS-4 och HS-5, men han kan skrälla i de andra klasserna också. Kenny Tran spelar i P-12 och P-14 och där hoppas vi att han skall börja vinna någon match. Han har varit nära några gånger nu. Johannes Collin spelar i P-14, P-15, HJ-17 och HS-5. I P-14 och i HS-5 tror vi att han skall kunna ta sig vidare från poolen i varje fall. Han är på gång nu så det är inte omöjligt. På flicksidan spelar Moa Sjöström och Nadezhada Astafjeva i F-11, F-12, F-14 och F-15. Skall bli spännande och se om de kan vinna någon match.

Så det är bara att hålla tummarna att allt skall gå så bra som det bara kan i helgen.

Tidsprogrammet ser ni här.
Deltagarlistan ser ni här.

OBS! Tänk på att ni måste vara på plats i hallen i Tomelilla 30 minuter innan start för att anmäla er!

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest