Hur många besöker vår hemsida?

På allmän begäran (läs: Stefans tjat) har jag grävt lite i all statistik som Google samlar om vår närvaro på internet.

Antalet besökare till astorspbtk.se 17:e–30:e oktober 2011

Vanligen har astorpsbtk.se runt 150–200 besökare varje dag. Under tävlingarna, som ClifftonCup, stiger antalet besökare till kanske det tredubbla.

Antalet sidvisningar på hemsidan

Under våra tävlingar besöks fler sidor än huvudsidan. Antalet sidvisningar stiger då från 300-400 till över tusen sidor per dag.

Antalet besök från smartphone och surfplattor!

Allt fler besöker oss från en smartphone eller surfplatta. Under hela oktober var det 328 mobila besökare – 234 använde IOS (iPhone/iPad/iPod), 87 använde Android och 5 använde Symbian (Nokia).

Varifrån kommer alla besökare?

Många hamnar här via länkar på andra sidor. Inte oväntat toppar Facebook, där våra nyheter alltid publiceras, med pingis.nu och pingisfan.se på prispallen. Alla föreningar som använder idrottonline och laget.se syns inte individuellt. så vi vet inte vilka föreningar som länkar bäst till oss. Undantaget är BTK Rekord (som också har valt att använda WordPress).

De 10 vanligaste sökorden på Google som leder till oss!

Via sökningar på Google hamnar många besökare hos oss. Lite festligt är att de som googlar på “Adidas International Cup” hamnar hos oss i stället för på den officiella tävlingssidan. Anledningen är att WordPress, som vi använder oss av, är sökvänligt, dvs att innehållet är lätt för alla sökmotorer (google, bing, yahoo etc) att hitta. Några smarta SEO-tillägg används dessutom som gör att vi rankas ännu högre i sökningarna.

Punkt 4 i listan på sökord förtjänar för övrigt ingen kommentar… [ROFL]

Om det är något specifikt som du undrar över är det bara att emaila mig.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest