Många medaljer till Åstorp i DM!

När DM avgjordes i Kävlinge i helgen så togs det två silver och åtta brons. Sedan fick vi två brons till i dubbel där våra spelare spelade med en partner från annan klubb.

Insatsen som klubb är klart godkänt, med några toppar. Frederik Albæk åker till regionsfinalen i Karlskrona som avgörs helgen den 10-11 december. Vi går igenom lite enkelt varje klass här nedanför:

Pingisiaden, P-11
Här slutade Frederik Albæk på en fin femteplats som gör att han går till regionsfinalen i Karlskrona i december. Han slog bland annat Oskar Thomasson från IFK Lund i poolspelet. Oskar slutade sedan på en tredjeplats i klassen. Marcus Engvall tog sig vidare till slutspelet. Han gjorde en mycket bra tävling och slutade på 16:de plats i tävlingen. Han visar att han tar in mer och mer på de lite bättre i klassen. Amadeus Hellgren spelade riktigt bra i poolen och var nära att sig vidare efter en vinst i den. Bra grabbar.

P-12
Här spelade Frederik, Marcus och Amadeus, men ingen av dem lyckades ta sig vidare från poolen. Men de spelar bra så det är en tidsfråga bara när de skall ta sig vidare i denna klassen också.

P-14
Här spelade Albin Karlsson och blev femma i klassen. Han spelade riktigt bra i flera matcher.

P-15
Sebastian Karlsson
slutade femma i klassen. Han lyckades klamra sig vidare från poolen efter en rysare med Fritjof Nilsson Sjöbo IF. Fritjof måste vara den spelare i Skåne som gått framåt mest denna säsongen. Bara en tidsfråga innan han gör riktigt stora resultat. I denna klassen hände något som är ganska ovanligt. Alla de åtta bästa på rankingen i Skåne gick vidare till kvartsfinalen. Endast de åtta gick dit, alltså inga skrällar denna gången.

HJ-17
Här slutade Henrik Selmquist på en fin tredjeplats, men inte utan dramantik. I kvartsfinalen låg han under med 10–4 i avgörande set mot Skurups Emil Olsson men vände och vann setet med 12-10. Väldigt starkt gjort att inte ge upp i det läget. I semin hade han sina lägen mot en storspelande Isaak Nyheim Skurup men där drog Isaak det längsta strået, han vann sedan klassen också. Sebastian och Alexander åkte ut efter poolspelet. Men Alexander var på väg att ställa till den största sensationen i DM i poolspelet. Han hade 8–5 i avgörande set mot Ulrik Johannesson från Rekord men tyvärr förlorade han med 11–9. Mycket bra, Alex.

HJ-20
Här förlorade både Alexander och Sebastian sina matcher i poolspelet. Men Sebban hade sina chanser här. Han hamnade i en tre-pool och han förlorade båda sina matcher med 3-2 i set. Speciellt matchen mot Thomas Håkansson var bra.

HS-E
Här tog sig Billy Wahlgren sig vidare och slutade nia i klassen. Christofer Rosdahl åkte ut i poolen.

HS-1
Här förlorade både Christofer och Billy direkt. Det var en cup-klasss.

HS-2
Här fortsatte Henkes storspel. Han tog sig till final och där förlorade han mot Samuel Roos IFK Lund efter en femsetare. han har verkligen gått framåt sedan han började på pingisgymnasiet i Eslöv. Sebastian, Christofer, Alex, Albin och Billy ut i första omgången.

HS-3
Billy 
slutade trea i klassen. Vilket är bra. Han förlorade mot sin gamle klubbkompis Roger Nilsson från IF Ale. Mendet var bra att ta medalj i klassen. Alexander visar att han gått framåt ordentligt i höst. Han tog set på slutsegraren Nils Nilsson KFUM Kristianstad vilket är riktigt bra. Albin och Christofer åkte i första omgången.

F-14
Här satte Skurups stortalang, Malin Nilsson käppar i hjulet för båda våra talanger Natalie Luu och Felicia Do. Hon slog Felicia i poolen och sedan slog hon Natalie i semifinalen. Hon visar ordentligt att hon tillhör de bästa i sin ålder i landet nu. Båda flickorna fick var sin bronsmedalj i klassen vilket får anses godkänt.

F-15
Här blev Natalie tvåa och Felicia trea. Godkänt.

DJ-17
Här spelade Rebecca Ulfskans och hon spelade bra men hon förlorade tyvärr båda matcherna i poolen och åkte ut där.

DJ-20
Här vägde våra flickor lätt. De spelade riktigt bra i några matcher men tyvärr blev Rebecca, Felicia och Natalie utslagna i poolspelet.

DS-1
Här förlorade Rebecca i kvalet mot duktige Annica Nilsson, Skurup.

DS-2
Här slutade Natalie tvåa efter att hon förlorat mot duktiga Emelie Nilsson från Höganäs BTK som därmed fick revansch för sina två nederlag mot Natalie i Cliffton Cup. Rebecca 3:a och Felicia 5:a

HS-50
Här slutade Björn Nilsson på en fin tredjeplats. Tror nog han skulle ta och ställa upp i fler veteran tävlingar. Han lurar många med sin stil som inte så många är van vid.

Herr-Dubbel
Här överraskade Christofer Rosdahl och vår träningskompis Loa Schoug från Rekord med att slå ut det rutinerade dubbelparet Björn och Peter Eriksson från KFUM Kristianstad i första omgången och slutade femma i klassen. Bra gubbar. Våra andra dubbelpar Billy/Sebastian och Alexander/Albin åkte i första omgånegen

HJ-20 Dubbel
Här slutade Sebastian och Albin trea. De pressade det mycket mera namnkuniga paret Filip Wirström/Martin Eriksson från Eslövs AI till en hård femsetare.

Dam-Dubbel
Natalie/Felicia och Rebecca/Carolin Tanska Malmö IF åkte ut i första omgången.

DJ-20 Dubbel
Natalie/Felicia och Rebecca/Caroline slutade trea i klassen.

HD-40
Här spelade Björn med Jerry Elsö från Malmö IF och de tog hand om den ena bronsmedaljen i klassen.

Här kan ni läsa alla resultaten från DM.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest