Natalie övertygade i Ängby!

Vår stortalang Natalie Luu har tagit ett steg till i sin utveckling. Hon tog sig vidare från DJ-17-poolen i Ängby International i Stockholm i helgen.

Natalie Luu började spela i F-14 under lördagen. Hon förlorade första matchen mot Yi Melissa Tan Hui, Singapore TTA med 3–1. Sedan slog hon Natacha Koszulap, Belgien med 3–2 och Linnéa Andersson, Köpings BTK med klara 3-0. Tyvärr räckte inte det utan det blev en tredjeplats i poolen efter att det blivit seträkning. Under söndagen spelade hon i DJ-17. Hon startade med att göra en kanonmatch mot Lorella Mezzapesa, Luxemburg som hon vann med 3–2. I den andra matchen mötte hon Joycelyn Yeow Kai Ling, Singapore TTA, där hon förlorade med 3-–1. I den sista gruppmatchen mötte hon Sofie Helander, Ås IF. Hon kom efter med 2–0 i set men hon vände, som hon gjort så många gånger förr, och vann med 3–2. Sedan gick hon vidare på kvot till slutspelet. Hade hon lite otur under lördagen med seten så hade hon tur med dem under söndagen. I slutspelet fick hon möta Elinor Bergström, Ängby SK där hon förlorade efter tre raka set. Natalie visar att hon är på gång igen och hon börjar plocka in på dem som ligger före henne på rankingen. Kul fortsätt nu träna så kan det bli riktigt bra.

Felicia Do spelade endast i F-14 och hade ingen större lycka med sig. Hon förlorade i tre raka set i sina matcher mot Ida Høimyr, Norway, Océan Martin, Languedoc RTT/Fr och Yiran Huang, Chongfu School TTT. Nämnas kan att två av dessa var deffare och det är något som Felicia inte gillar.

Albin Karlsson hade det lika tungt som Felicia. Han förlorade tre raka set i poolen i P-14 mot tre duktiga killar: Thomas Hansen, som spelade i Danmarks första lag i lagspelet i tävlingen, Quentin Morvan, Bretagne och Oscar Pihlsgård, Spårvägens BTK, vars pappa efteråt kom och frågade om han och hans bror kunde komma och träna med oss i sommar eftersom de tillbringar somrarna i Nyvång. Naturligtvis svarade vi att de var välkomna. I HJ-17 var han chanslös, som vanligt, mot duktige Malte Möregårdh, BTK Frej. Han vägde kanske lite för lätt men han kämpade på bra och det syntes när han spelade att han har ont i sina hälar igen.

Rebecca Ulfskans började möta den duktiga deffen Emma Väyrynen, IK Juno i DJ-20. Hon gillar inte def heller, så hon förlorade klart med 3–0. I DJ-17 blev det förlust mot Lisa Ryden från Dänningelanda, Océan Martin från Languedoc RTT/Fr och mot finska Anna Kirichenko med 3–0. Hon hade det riktigt tufft, men efter egen utsago hade hon haft kul och tyckte det var kul att få möta så duktiga spelare.

Sebastian Karlsson fick bara två matcher i helgen. I den första matchen spelade han riktigt bra och förlorade med 3-1 mot Emil Rantatulkkila, som ingår i det finska juniorlandslaget. I HJ-17 fick han möta den duktige Ludvig Andersson från IF Norcopensarna och där var han i princip chanslös. Men han visade ändå upp ett bra spel, speciellt i HJ-20 – han är på gång uppåt.

Sedan hade vi två lirare från Brønshøj som spelade i Åstorps klubbdräkt. Rikke Wiladsen vann en match i DJ-17 poolen och det mot Ida Fitzgerald från Ås IF. Annars hade hon det tungt men vad jag kan se går hon också framåt ordentligt. Viktor Stilling spelade mycket bra i helgen. I Herrar Elit tog han sig ända till sextondelsfinal där han fick möta Hampus Norberg från Söderhamns UIF. Han förlorade stort, men han var bra med i spelet. I HJ-20 vann han sin kvalmatch för att sedan förlora klart mot Pontus Dyrefors, Ängby SK. I HJ-17 tog han sig till 16-delsfinal där han fick möta en riktigt duktig Japan som heter Masato Kakitsuka. Viktor fick ge sig efter 3 raka set.

Summeringen av tävlingen är att våra spelare inte var helt chanslösa i internationella sammanhang. De tog för sig bra efter sin förmåga allihop, och det är kul. Hoppas att några av dem ökar träningsdosen och de fortsätter att ge järnet. Fler står på tur att komma med i dessa sammanhang, bara att läsa rapporten från Lidhult. Flera andra som inte spelat i helgen kan också vara med i dessa tävlingarna!

Alla resultat finns här.
Bilder på alla pristagare finns här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest