Damlaget tog 1 poäng i trots skador

Innan helgens sammandrag var vi inte helt säkra på att vi ens skulle få ihop ett lag: Simone har slutat träna bordtennis på grund av en axelskada; Natalie har även hon slutat spela pingis; Rebecca har stora problem med sina knän och började spela med långnabb i måndags; och Angelica födde barn för knappt tre månader sedan. Simone, Rebecca, Felicia och Angelica åkte ändå ner till Lund och gjorde bra ifrån sig trots skador och nya gummin.

Lyckeby PK – Åstorps BTK: 5–5
Dagen började med att Angelica, Rebecca och Simone mötte Lyckeby PK och vi lyckades plocka en poäng. Det hade dock lika gärna kunnat bli säsongens första vinst då Rebecca spelade en femsetare mot Lova Isovaara, men tyvärr förlorade med 11–8 i avgörande set. Eftersom Rebecca bara spelat med sitt långnabb i en vecka var det ändå väldigt bra jobbat och hon vann dessutom över Camilla Bernhardsson. Angelica och Simone vann vars två matcher men vi förlorade alla mot Sofie Nilsson som spelade med långnabb.

Åstorps BTK – Carlshamns BTK: 2–6
I denna matchen ställde vi upp med Angelica, Simone och Felicia. Trots att Stefan trodde att det var denna matchen vi hade chans att vinna, var det inte mycket vi hade att hämta här. Angelica och Felicia hade det svårt och förlorade sina singelmatcher medan Simone vann två av tre. I dubbeln spelade Rebecca och Angelica men de kom aldrig riktigt in i sitt spel med Rebeccas nya gummi och förlorade tre raka.

Åstorps BTK – IFK Lund: 4–6
I dagens sista match spelade Rebecca, Angelica och Felicia. Vi var nu ganska trötta efter en hel dags spelande, men lyckades ändå vinna några matcher. Felica vann över Sofie Andersson och Angelica över Therese Hernvall och det stod 2–4 innan dubbeln. Där spelade Angelica och Rebecca en femsetare mot Cicilia Andersson och Sofie Andersson och vann med 14–12 i avgörande. Efter dubbeln vann Angelica över Sofie Andersson medan Rebecca och Felicia tyvärr förlorade sina singematcher och matchen slutade 4–6. Hade Angelica inte varit så trött och Rebecca haft lite fler träningstimmar med långnabbet hade vi nog kunnat plocka en poäng mot Lund också.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi gjorde bra ifrån oss, med tanke på omständigheterna. Felicia spelade bra och tog till exempel set mot Elin Alexandersson från Carlshamns BTK. Simone spelade sitt spel och vann de matcher hon skulle vinna trots att hon inte tränat på ett tag. Vad gäller Angelica och Rebecca kämpade de också på bra, men med fler träningstimmar inför nästa sammandrag ska vi nog kunna plocka några poäng till i serien.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest