Framgångar i Tomelilla

Sex Åstorpsspelare var i farten under Färs&Frostas Tomelillaspelens första dag och de svarade för en rad fina prestationer och resultat.

P12

P12

Loa Schoug, nyförvärvet från BTK Rekord, gjorde sin första tävling för nya klubben. Och det blev en lyckad debut – Loa vann P12 (33 deltagare). I finalen besegrade han Lukas Jönsson från Kristianstad efter att ha legat under med 2–0 i set. Därmed fick Loa revansch för finalförlusten mot samme spelare i Cliffton Cup i Åstorp för en månad sedan. I P14 (med 26 deltagare) slog Loa den seedade spelaren i poolen och tog sig så småningom till kvarten, där han nesligt förlorade mot slutsegraren Albin Johansson från Carlshamn. Loa spelade riktigt bra och hade till och med två matchbollar mot Carlshamns-Albin som sedan vann både semin och finalen i tre raka set. Det är alldeles klart att övergången till och träningen med Åstorp betytt mycket för Loa, som fått en nytändning.

Kurt & Alex

Kurt & Alex

Frederik Albæk svarade för mycket fina resultat i sin kamp mot flera år äldre spelare. I P12 tog han sig ända till kvarten, där sedan Lukas Jönsson blev för svår. Men ett välförtjänt pris blev det för den delade femteplatsen. Även mot de mycket större killarna i P14 lyckades Frederik ta sig vidare från poolen! Sedan tog det dock stopp.

Storebror Alexander Albæk gjorde också bra ifrån sig. I Herrsingel 4 (17 deltagare) gick han till semi. I klass 5 (30 deltagare) nådde han kvarten. Semifinalen kändes länge mycket nära i den matchen – men tyvärr blev det en retlig förlust med två bollar i skiljeset.

P14

P14

Kenny Tran kämpar på bra och den här dagen spelade han i P12 och P14. Han gick inte vidare till slutspel, men fortsätter han bara att träna lika flitigt som hittills kommer det snart att lossna när han tävlar också.

Moa Sjöström och Nadezhda Astafjeva spelade i F12 (8 deltagare) och F15 (5 deltagare). Tjejerna lyckades inte skrälla idag, men det är samma för dem som för Kenny: Träningen kommer att ge resultat och snart kommer segrarna.

Klicka här för att se samtliga resultat från lördagens spel i Tomelilla.

8 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest