Två tredjeplatser i Sydsvenska Mästerskapet!

Billy Wahlgren blev trea i HS-3 och Felicia Do lyckades bli trea i DS-2.

Vi gör som vi brukar; vi går igenom var spelare var för sig: Alla fick klart godkänt i helgens spel.

Felicia Do började spela i DJ-20 och var väldigt nära att ta sig vidare från poolen. Hon spelade strålande mot Anna Nilsson från Carlshamns BTK, men förlorade med två bollar i avgörande set. I F-14 vann hon sin pool efter att hon nu slagit Emma Nilsson. Det var ganska länge sedan hon gjorde det, så det var kul. Hon vände ett 2-0 underläge för att sedan vända och vinna med 13-11 i avgörande. Kanonkul och spelet börjar ta sig nu. Hon är på klar uppgång. I åttondelen fick hon möta Wilma Björn från Falkenbergs BTK som sedan blev tvåa i klassen. Men Felicia stod upp bra och tog set på henne. Bra! I F-15 hamnade hon i en “mördarpool”. Men hon tog i varje fall ett set på Malin Nilsson, Skurups BTK. I DS-2 fick hon sin medalj efter att hon slagit Nathalie Helgesson med 3-1 set – så var hon helt plötsligt i semifinal. Där fick hon möta slutsegraren Lina Mustafa från Lyckeby BTK. Det blev förlust med 3-0 men även i denna match såg det bra ut. Klart godkänt av Felicia!

Rebecca Ulfskans började spela i DJ-20 och där slog hon för första gången Hanna Månsson Rosgren, Halmstad BTK. Mycket bra. Därefter förlorade hon mot Sofie Nilsson, Lyckeby, där hon tyvärr åkte ut på seträkning. I DS-3 åkte hon ut mot Rebecca Andersson, Våxtorps BoIS, med 3-0. Tyvärr började hon nu få ont i sina knän igen. I DJ-17 vann hon en match i poolen och sedan storspelade hon mot talangerna Filippa Bergand, Åsa IF och Tilda Johansson från BTK Frej. Tyvärr räckte det inte ända fram. Men jag är övertygad om att om hon inte fått ont i knäna på lördagsförmiddagen så hade det sett annorlunda ut. Får hon bara ordning på dem så kommer detta att bli riktigt bra.

Frederik Albæk började med att vakna på morgonen med feber. Så hans insats var riktigt bra om man har det i åtanke. I P-12 spelade han stundtals bra. Men han orkade inte riktigt av kända själ. I pingisiaden storspelade han i poolen där han slutade tvåa och det blev han pga kvoträkning. I åttondelsfinalen orkade han inte riktigt stå emot Fabian Falknäs KFUM Jönköping IA. Han var en spelare som satte säkerheten främst och då får man inte så mycket gratis. Men en niondeplats i pingisiaden – ett år för tidigt – är riktigt bra. Nästa år kan det nå ända fram till Sverigefinalen om han fortsätter träna och ligga i.

Något av en skandal inträffade i tävlingen. Som jag ser det så måste de nog se över tävlingsreglerna till nästa år om nu inte detta var fel. För fel blev det och de rejält om man ser till det sportsliga. Skånes etta Melker Nilsson Sjöbo BTK och Skånes tvåa BTK Rekords Alexander Becker fick mötas i kvartsfinalen. Enligt mig och många andra så borde de inte fått möta varandra förrän tidigast i finalen. De vann sina pooler båda två så det var inte det som avgjorde. Båda dessa två hade haft chansen att komma väldigt högt upp i finalen. Nu får bara Alexander vara med där och vi önskar honom lycka till så klart men det var synd att inte Melker också kom med och det hade han gjort om han hade fått möta vem som helst av de andra i klassen i kvartsfinalen. Det är jag 100 % säker på.

Billy Wahlgren tog vår andra medalj i tävlingen. Han blev trea i HS-3 efter att han förlorat mot förstaseedade Anders Winberg, KFUM Jönköping IA. Han kom väl inte riktigt upp i sin högsta standard så det får väl vara godkänt. Men han visade att han nu är på gång uppåt. I HS-E förlorade han mot Fredrik Cöster BTK Enig med 3-0, men han höll spelet bra uppe i matchen.

Sebastian Karlsson spelade under lördagen i HJ-20 och HS-E. Han tog inte ett set men han spelade bra. Under söndagen började han spela i P-15 och där slog han duktige Kevin Nilsson från Halmstads BTK med 3-0, Kevin var fjärdeseedad. Sedan slog han lätt Joel Wiik-Nedrup från Våxtorps BoIS med 3-0 för att sedan möta Rasmus Nilsson från Lyckeby PK. De brukar vinna varannan gång. Denna gången vann Sebastian med 3-2, så han vann poolen. Sedan kom tävlingens bottennapp för Åstorparna i tävlingen. Sebastian fick möta Albins gamle antagonist Taib Sisic från Lyckeby PK. Sebban fokuserade på allt negativt som hände, istället för det som han blivit mycket bättre på. Synd. Nu skall han bara försöka tro på sig själv när han spelar, för han är inte chanslös mot någon i sin åldersklass längre, när han tänker rätt. I HJ-17 spelade han bättre igen men självförtroendet och marginalerna var emot honom här. Han förlorade med 3-2 mot duktige Anton G Snygg från Halmstads BTK och med 3-2 mor Rasmus Nilsson, Lyckeby PK. Just det – Det var Rasmus tur att vinna och man kan ju säga att det var rätt match han förlorade. Sedan tog han set på Viktor Ljunggren KFUM Jönköping IA, vilket man får säga att det var riktigt bra. Han var ändå sjundeseedad i klassen.

Henrik Selmquist har inte det lätt för närvarande. Han har inte riktigt tålt den hårda träningen i Eslöv utan han är nu mer eller mindre skadad hela tiden. Är det inte i armen så är det i benen. Men det är bara att komma igen. För trots det är resultaten godkända. Han tar set på Magnus Pohjolainen, Halmstad BTK, som är erkänt duktig i HS-1. Sedan så går han vidare från poolen i HJ-17 efter att han slagit Hampus Nilsson Kalmar BTK och tagit set på förstaseedade Nisse Lundberg Åsa IF. I åttondelsfinalen förlorade han mot svårspelade Anton Andersson, Lyckeby PK, med 3-1. Det är bara till att kämpa vidare så släpper det snart.

Alexander Albæk spelade i HJ-20 under lördagen och han var riktigt nära att ta sig vidare från poolen. Han förlorade mot Rasmus Nilsson Lyckeby PK med 3-2 i set där han spelade riktigt moget och bra. När han har tålamod går ingen säker för honom. Han mötte även andraseedade Albin Arvidsson, BTK Frej. Där förlorade han klart men det är inget att säga något om. I HS-E mötte han Jakob Steneteg Halmstad BTK och förlorade efter tre jämna set. Han spelade också i HJ-17 på söndagen där han tog set på duktige Johannes Saether, Oskarshamns BTK, för att sedan slå David Johansson, Åsa IF, med 3-1 i set. Klart godkänt. Bara en tidsfråga innan han går vidare i poolerna här också.

Sammanfattningsvis var detta ett bra mästerskap för klubben och vi är nära att slå igenom ordentligt på många håll. Det bådar gott inför framtiden.

Alla resultaten från Sydsvenska mästerskapen ser ni här.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest