Godkända insatser i Söderspelen!

I helgen var sex Åstorpare i Borås och spelade i stortävlingen Söderspelen. Med blandade resultat.

Rebecca Ulfskans. Vi börjar med det tråkigaste. Rebecca har nu sagt att hon skall hålla upp med sitt egna pingisspel helt och hållet. Hon skall spela på Bornholm i den stora topp-12 tävlingen där som samlat spelare från Danmark, Norge och Sverige. Där finns något så ovanligt i vår sport, speciellt på flicksidan: Prispengar. Men om vi inte får ihop lag spelar hon i matchen mot Halmstads BTK den 4:e februari. Sedan skall det vara slut, säger hon. Anledningen är att de inte hittar vad som är fel i hennes knä, därför har hon ont i stort sätt alltid när hon spelar och det är ju inte speciellt kul att ha. Det har pågått några år så hon har verkligen kämpat på och hoppats att det skulle ordna upp sig. Men hon släpper inte pingisen helt och hållet, hon kommer att fortsätta som tränare för tjejgruppen. Det tycker hela klubben är kul att hon inte bara slutar helt och hållet.

Nu till spelet i helgen: Man kan verkligen säga att Rebecca slutar på topp. Hon gick till kvartsfinal i DJ-17 och det har hon aldrig gjort förut i en så här stor tävling för. I kvartsfinalen pressade hon ungdomslandslagsflickan Tilda Johansson från BTK Frej till att vinna över fyra set. Väldigt bra gjort. I och med detta är hon nära att kvalificera sig för J-SM. Men även om hon lyckas kvalificera sig dit så kommer hon inte att åka dit, för hon har lagt av då, har hon sagt. I DJ-20, DS-1 och DS-2 spelade hon också stålande, men utan att vinna någon match.

Natalie Luu var tillbaka igen efter sitt uppehåll på någon månad. Det syntes också att hon varit borta. Men hon gick till kvartsfinal i F-13 och till åttondelsfinal i F-14. I F-15 och DJ-17 förlorade hon i första omgången. Men hon visade i varje fall att hon är på gång igen och det bådar gått inför lag-SM-kvalet nästa helg, där hon och Felicia DO skall kvalificera sig till finalen i Åstorp i mars.

Henrik Selmquist gick till åttondelsfinal i HJ-17. Sedan åkte han i första omgången i HJ-20, HS-2 och HS-1. Men nu är han riktigt på gång uppåt igen. Det är bara självförtroendet som skall få sig en knäpp uppåt igen sedan kommer resultaten. Kul att se.

Sebastian Karlsson hade väl inte någon av sina bästa helger. Skulle tro att han hade lite för höga förväntningar på sig själv, därför så knöt det sig. I P-15 vann han en match innan han förlorade i andra omgången. I HJ-17, HJ-20 och i HS-2 förlorade han direkt. Men han visade upp ett bra spel i matcherna men där han inte kunde avgöra i slutet av seten. Det är bara till att komma igen. Vi vet att du kan bättre. Det har du visat innan på säsongen.

Alexander Albæk pressade Askims Henrik Magnusson till en femsetare. Där visade att han har gått framåt ordentligt. Nu är det endast självförtroendet som fattas i spelet. Skulle tro om han bara vann en match skulle det lossana lite grann. I HJ-20, HS-2, HS-1 åkte han i första omgången efter bra spel.

Albin Karlsson började med att spela storpingis mot Adrian Törn från Vetlanda BTK. Han tog set på honom och det är det inte många 13 åringar som gör. Men i den matchen skadade han sig i sina hälar igen. Vilket innebar att han förlorade i första omgången i P-13 och sedan stod över P-14. Men sedan försökte han i P-15 igen, men det höll inte riktigt där. Bara att hoppas att det släpper i hälarna till helgen när han skall vara med i kvalet till lag-SM.

Förväntningarna på denna gruppen har ökat radikalt. För något år sedan hade vi jublat åt dessa resultaten. Men nu är vi inte nöjda.

Samtliga resultat finns här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest