Inget lag från Åstorp till Lag-SM!

Det lyckades inte för något av våra lag att ta sig till lag-SM finalen, som vi själva arangerar den 24-25 mars.

Närmast av våra tre lag var P-13 som pressade Spårvägens BTK i poolfinalen, som nog var den moraliska finalen i Sölvesborg. HJ-17 var nära att skrälla också. Men F-13 var den stora besvikelsen. Förlust med 3-0 mot Kågeröds BTK. Verkar som att eran med våra duktiga 98:or går mot sitt slut nu.

F-13. Skulle tro att vi inte kommer att se våra 98:or, Natalie Luu och Felicia Do, så högt i prislistorna längre, om det inte sker en radikal förändring på inställningen till pingis. Det tror jag tyvärr inte inträffar. De flesta av de tjejer som fortsatt att spela har ökat träningsdosen riktigt ordentligt. Tyvärr så har våra tjejer gjort det motsatta, tränar mindre och därför hamnar de också efter de andra. Svårare är det inte. Det enda vi kan hoppas på är att de fortsätter att spela pingis trots att de kommer att förlora mycket mer nu. Matchen mot Kågeröds BTK är det inte mycket mer att säga om mer än att gratulera Kågeröd till segern, som inte går att prata bort. De var helt enkelt numret för stora för oss denna dag.

Resultatet från matchen.

P-13. Klubben ställde upp med Albin Karlsson och de danska vännerna från Brønshøj; Ivan Ou och Malte Lund-Andersen, med Loa Schoug som reserv. Måste först säga att Loa gjorde en kanoninsats som lagledare och pådrivare. Själva matchen var otroligt jämn. Tyvärr hade vi stolpe ut i de viktiga matcherna: Ivan förlorade med 11–9 i avgörande mot Viggo Kippel och att Malte gjorde en riktig platt match mot Richard Götherström. Malte förlorade även han mot Viggo i avgörande set med 11–8. Vinster i de matcherna så hade vi vunnit i stället, om man nu får drömma. I första matchen vann Åstorp med 5–0 mot Lyckebys andralag utan att tappa ett set. Synd men så kan det vara i bland och det är bara att önska Spårvägen välkomna till slutspelet i Åstorp.

Åstorps BTK – Lyckeby BTK 1: 5–0
Spårvägens BTK – Åstorps BTK: 5–3

HJ-17 hade väl minst chans att ta sig vidare men de spelade riktigt bra och med lite tur kunde de slagit Skurups BTK i sista matchen. Speciellt matchen mellan Viktor Stilling mot Thomas Håkansson som slutade med en vinst för Thomas med 11–8 i avgörande. Vinst där och vi hade vunnit med 5–2 i stället så blev det förlust med 5–4. Starkt ändå. Deras spelare spelar i div.2 och är ett topplag där. Så vi hängde med riktigt bra mot dem. Henrik Selmquist och Viktor Stilling vann vars två matcher, medan Sebastian Karlsson förlorade sina tre matcher klart. Mot Kristianstad inträffade en riktig skräll. Henrik vann mot fjolårets SM-vinnare i P-15 Kim Nilsson med 3–0. Kanon. Henke är verkligen på väg upp igen efter en period av många skador och med svikande självförtroende. Bådar gått inför slutspurten i för A-laget. Även Viktor spelade bra men fick inte ihop det ordentligt i denna matchen.

Åstorps BTK – KFUM Kristianstad BTF: 1–5
Skurups BTK – Åstorps BTK: 5–4

Klart godkända insatser av pojkarna, men lite tveksam insats av flickorna. Men det är bara till att bita ihop och komma igen.

Nytt: Loa hade kameran framme, här är hans bilder.

5 kommentarer » Skriv en kommentar

 1. Inte helt rätt tolkat. Kan inte vara lätt för dig att veta hellre. Åstorps BTK tävlar och tränar ganska mycket med vår vän ort Brönshöj i Köpenhamn. Vi tränar om helger ihop och vi har läger på sommaren ihop. Har vi lov samtidigt försöker vi samordna någon träningsdag. Tvärtom vad du tycker och tror som idrottspsykolog så har det kommit ungdom till Åstorps BTK för att spela med oss eftersom vi bedriver träning ihop med Danskar. Inte många ungdomar som har kompisar i Köpenhamn som bor i Åstorps trakten. Naturligtvis spelar vi för Brönshöj när vi tävlar i Danmark.
  En fråga till dig som idrottspsykolog. Vad skulle vara skillnad med att träna och ha ett samarbete med en Dansk klubb som många Svenska klubbar har med varandra. Som sagt du tolkade allt ihop negativt i stället för att kontrollera vad vi gör och hur vi gör. Synd tycker jag. Faktiskt var detta det första negativa jag hört om vårt samarbete med dem sedan vi startade med det 2009 om man nu räknar bort de klubbar som vi slår på grund av detta. Men det är väl upp till var klubb att välja sin egna väg som fungerar för sina ungdomar eller?

 2. Hade ingen koll på reglerna. Då borde man med andra ord kunna vinna sm med spelare som är skrivna i klubben men som inte sliter runt på tävlingarna o träningarna i klubben, intressant, och förmodligen ett elit tänk som kan få många 13-16 åringar att tyvärr vilja sluta med pingis.

  Jag jobbar med idrottspsykologi, har inga barn inom sporten men är intresserad av hur förbunden och klubbarna tänker.

  Tack för dina svar
  mvh Bengt

 3. Du glömde att vi hade Viktor Stilling med i HJ-17. Är det så att du har någon 13 åring själv med eftersom du blir upprörd för Svenska BTF har samma regler för ungdomar som för seniorer. Alltså att det finns en hel del utlänska spelare med i pingisligan som spelar om SM för seniorer. Det är ännu värre i andra sporter. Hoppas det är svar nog på din fråga.

 4. Det är ett lag-SM då går spelet under samma regler som används i Pingisligan där det finns ganska många utlänska spelare.Eftersom vi jobbar ganska mycket mot Danmark och har spelare som är skrivna hos oss så föll det helt naturligt att vi använde dem i Svenska lag-Sm kvalet. Kan också säga att vi har fler som spelar för vår Danska vän klubb än tvärtom.

  Detta gör vi för att försöka upprätthålla intresset för pingis lite länge för att våra ungdomar skall hålla på lite längre än brukligt inom pingissporten som har ett stort tapp på spelare mellen 13-16 år.

  Så innan du klagar skall du kanske kolla reglerna i stället för att försöka hitta något fel innan dess. Samtidigt så hoppas jag du förstår inställningen också.

 5. Såg att ni hade med två danska spelare i P13.
  Jag trodde det var kval till svenska mästerskapen??
  Hur kan dessa spelare få vara med?

Pin It on Pinterest