“Lill-Mackan” trea i Växjö!

Marcus “Lill-Mackan” Engvall övertygade i Maloya Open/Värendsspelen. Han slutade trea i P-11 efter en rysare mot Hannes Cassel från Vaggeryds BTK i semifinalen. Övriga i truppen hade det väldigt tungt under, men några toppmatcher presterades ändå.

Under lördagen vanns det endast tre matcher, det säger väl det mesta om den dagen. Det bästa var väl att Marcus tog set på Daniel Nilsson från Sölvesborg i P-13. Daniel som var med i region topp 12 i P-13 klassen. Sebastian Karlsson vann en match, Felicia Do likaså, och så vann Loa Schoug en match.

Söndagen var betydligt bättre än lördagen. Loa vann alla sina poolmatcher övertygande. Sedan fick han WO i sextondelsfinalen. I åttondelsfinalen startade han i ett ruskigt tempo och vann första set med 11-4 mot Axel Sacilotto från Boo KFUM IA. Sedan blev det lite för försiktigt spel och han förlorade tre jämna set efter det. Men han visar att han inte är alls långt efter de bästa klassen nu. Sedan måste vi nämna Lill-Mackan igen. Hans förlust i semifinalen i P-11 mot Hannes Cassel kunde lika gärna varit en vinst. Han förlorade avgörande set med 11-9 efter att han varit i ledningen i stort sett hela setet. I P-12 gick det inte lika bra men han kom verkligen igen på eftermiddagen.

Det syns att Henrik Selmquist ligger efter med träningen. Men trots det så kan han gå in och slå Fredrik Cöster från BTK Enig som spelar i super ettan. För att sedan förlora mot några som han normalt inte skall förlora mot. Bara att hoppas att skadebekymren tar slut så han kan träna ordentligt nere i Eslöv. Sebastian spelade bra under söndagen. Han förlorade i HS-3 mot Mikael Einarsson från Lindsdals IF med 3-2. Mikael som under förmiddagen slagit Ängbys superetta Carl Åkerlind. Så det var trots allt en hyffsad match. I HJ-20 slog han Robin Svedström från Lindome BTK. Sedan gör han en stor match mot Hannes Törn Vetlanda BTK i 16-delsfinalen. Han förlorar med 3-1 men han hänger med ordentligt i slagduellerna. Med lite tur kunde han vunnit den matchen också.

Alexander Albæk spelade bra. Nu kan det inte vara långt ifrån innan han börjar vinna matcher i dessa tävlingarna också. Han förlorade en jämn match med 3-2 i set mot Robin Svensson från Södra Vi. Robin spelar i deras division 2 lag. I HJ-17 och i HS-3 tar han också set men han går inte hela vägen ännu. Men det kommer. Felicia blir bättre och bättre för var tävling nu. Nu är det bara lite självförtroende så kommer resultaten igen. Hon vann endast en match i helgen. Men hon gjorde många bra matcher utan att få till det ordentligt. Rebecca Ulfskans spelar riktigt bra med sitt ny rack med lång nabb. Bara synd att det inte blir bättre med hennes knä. Om/när det löser sig med knäna, lär ingen gå säker för henne.

Om ni vill titta på alla resultat i tävlingen, klicka här. I dag söndag spelas elitklasserna och det är bra startfält, så gå gärna in och följ de klasserna också.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest