Två klass-segrar i Tölö-Träffen!

Många framskjutna placeringar i Tölö-Träffen i Kungsbacka. Två segrar, en andraplats, fyra tredjeplatser och fyra femteplatser i en ranking 2 tävling är bra.

Billy vann klass 3!

Billy Wahlgren vann klass 3 efter att han bland annat slagit Elias Sibelius från Falkenbergs BTK två gånger. Billy spelade stabilt hela tävlingen igenom.

Sebastian Karlsson vann  klass 4. Han slog Ilka Duval från Heddal, Norge med 3-0 i finalen. Men mest nöjd var han nog med att han slog sin pappa Stefan i semifinalen med 3–0. I HJ-17/20 spelade han hyfsat men gick inte vidare från poolen.

Albin Karlsson blev tvåa i P-13 efter att han förlorat mot den mycket duktiga Norska flickan Ilka Heddal med 3-1 i finalen. Men mest nöjd är han nog att han slog första seedade Feizi Jamshid från Rudalens IF i HJ-17/20.  Feizi vann sedan hela klassen ändå och Albin gick tyvärr inte vidare från poolen. Feizi är rankad 25 i HJ-17 i Sverige så det var en riktig skalp.

Loa och Frederik

Loa Schoug blev trea i P-12. Efter att han förlorat mot duktige Kevin Torgersson i semifinalen. Men innan dess hade han tagit en del skalper på vägen dit. I P-13 så övertygade han åter och gick till kvartsfinal och där möte han Tim Cornelius från Mölndals BTK. Efter fyra bollar slog han i handen i bordkanten och fick väldigt ont. Trots det så gick han fram till en 2–0-ledning men sedan tog smärtan över, tyvärr. Så han fick bryta i fjärde set. Troligen har han en spricka i fingret och då får det bli ett uppehåll på någon vecka. Men han visade upp ett fint spel idag och hanvisade även att han är en riktig kämpe också.

Marcus

Marcus Engvall övertygade igen i P-11. Han gick fram till semifinal och han ledde med 2–0 i set men tappade trots några matchbollar i fjärde set mot den slutliga segraren Andreas Larsson från Sjömarkens BTK. I P-12 var han nära att gå vidare från poolen för första gången i den klassen. Men tyvärr så förlorade han den avgörande matchen med 3–2. Men det går bara bättre och bättre för honom.

Alexander Albæk blev trea i HS-4 efter att han förlorat mot Ilke Duvall med 3–0 i semifinalen. I HJ17/20 så spelade han bra men fick inte till det riktigt i de avgörande momenten. Men att bli trea i HS-4 är bra.

Frederik Albæk spelade strålande pingis och vann sin pool i P-12. efter att han bland annat slagit den betydlig högre rankade Tim Cornelius i poolen med 3–1. Stor spelet fortsatte i åttondelsfinalen där  han slog Adam Steif från Askims PK med 3–1. Men sedan så kändes det som han var nöjd. troligen så blev han trött för allt spel som han haft innan under dagen var som bort blåst i kvartsfinalen mot Jacob Oskarsson från Mariedal IK som han förlorade onödigt stort med 3–0. I P-13 vann han en match i poolen men spelet var håglöst även där. Men han tog en sverigepoäng till i varje fall i P-12 och kanske det räcker till att komma med till U-SM men troligen inte. Tror han behöver minst ett poäng till för att komma dit.

Jim Persson vann en match i poolen i HJ-17/20 för att sedan bli tvåa i HS-4 efter Ilke. I kvartsfinalen stötte han på Sebastian och där vann “Sebban” i tre raka set. Men det var en klart godkänd dag av Jim.

Amadeus Hellgren övertygar han också. Han var nära att vinna en match i P-12. Sedan i P-11 så blev han tvåa i poolen. I kvartsfinalen tog han ett set mot slutsegraren Andreas larsson från Sjömarkens BTK. Bra Amadeus. Du närmar dig de bättre du också, så det är bara till att kämpa på träningarna i fortsättningen också så lär du också komma högre upp i prislisterna också.

Nadezhada Astafjeva, Moa Sjöström och Maida Skrijelj gick inte vidare från poolspelet i någon av klasserna men de visar att de är riktigt på gång ändå. Som vi skrivit innan här på hemsidan närmar de sig verkligen de andra och det är en tidsfråga innan de tar sig vidare från poolerna i dessa klasserna. Bara fortsätt kämpa så lär resultaten komma också.

Stefan Karlsson ställde upp i HS-4 och tog överraskande sig till semifinal. Men där tog det stopp mot sonen Sebastian. Bara att erkänna att “Sebban” har blivit bättre än pappa.

Ett härlig “Go” i hela truppen där alla stöttar varandra. Det är skitkul att se och gör det också mycket roligare för föräldrarna att följa med på tävlingarna och det gör också att framgångarna blir större och större nästan för varje vecka för klubbens spelare. Fortsätt så här så lär alla bara bli bättre och bättre.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest