Elva finalplatser i Skånes UGP!

Efter helgens tävling i Kävlinge har det kommit en ny sammanställning om Skånes UGP. Vi befäster ställningen som en av Skånes bättre klubbar, vi har elva finalplatser och några som ligger nära en finalplats.

F-11 – De av våra flickor som verkligen tränar och ligger i, närmar sig toppen av tabellen. Deras spel blir bara bättre och bättre för varje gång man ser dem tävla. Så kanske med lite tur i de återstående tävlingarna når de upp på en finalplats. Det är ju 6 flickor i varje grupp som går dit.

F-12 – Samma flickor utmärker sig här. Skulle tro att de i varje fall närmar sig en reservplats i någon av klasserna.

F-14 – Här skall det väl hända något väldigt oväntat om inte Natalie och Felicia går till slutspel.

F-15 – Här är det detsamma som i F-14. Det skall hända något helt otroligt om de inte går till slutspelet. Denna klassen vissar också hur få flickor det är i Skåne som spelar pingis när de är 15 år. Bara en på listan är 15 och det ryktas om att hon slutat med pingis hon också. Man kan också se det på att våra flickor födda 2000 som bara spelat i några månader och spelat en tävling ligger på första reserv plats till slutspelet. Kanske dags för klubbarna att börjar ta tjejpingis på allvar och ge dem förutsättningar till att fortsätta spela pingis. Inte bara se till resultaten de uppnår, utan även det sociala med pingisen efter tjejernas förutsättningar.

P-11 – Här har våra två tioåringar Frederik Albæk och Marcus Engvall intagit var sin finalplats för närvarande. Frederik är väl ganska säker på sin finalplats, medan Marcus gick upp på en delad finalplats i klassen. För pojkarna är det ju tolv som går till final. Men även Amadeus ligger bra till,  det räcker troligen med en eller två bra tävlingar så går han också upp, åtminstonde till en reservplats.

P-12 – Här leder Loa Schoug klassen och är helklar för slutspelet. Frederik ligger på en tionde plats, så han ligger på finalplats i två klasser. Men får endast spela i en och man väljer själv vilken klass man vill spela i när det blir dags.

P-14 – Trots stora problem med sina värkande knän, som beror på att knäsenan inte hänger med när han växer och ger honom riktigt stora smärtor när han anstränger sig, så ligger Albin Karlsson på en fin sjundeplats. Loa ligger på första reservplats i klassen.

P-15 – Här ligger bröderna Karlsson; Sebastian och Albin på en delad sjätteplats. Skall väl mycket till om de två skulle missa en finalplats också.

Har roat mig med att kolla hur finalplatserna ser ut i Skånes UGP slutspel. Om man räknar antalet finalplatser, blir det så här:

  1. Åstorps BTK, 11
  2. IFK Lund, 9
  3. KFUM Kristianstad, 7
  4. Kågeröds BTK, 7
  5. Skurups BTK, 7
  6. Sjöbo BTK, 6
  7. Eslövs AI, 6
  8. BTK Rekord, 5

Kul att vi kan toppa någon tabell i Skåne.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest