Framgångar i Onsala!

Vi var 6 spelare i STAG Onsalaspelen 2012 och spelade under lördagen. Det blev något av succé: Tre förstaplatser, tre andraplatser, en femteplats och två niondeplatser.

Frederik, Sebbe och Loa

Frederik, Sebbe och Loa

Loa Schoug spelade något av sin livs pingis och vann P-12. Det var bra klass på deltagarna vilket bevisas med att han inte var seedad. I finalen slog han Sverigetolvan i klassen, Kevin Torgersson Åsa IF, med klara 3-0. I P-14 slutade han nia efter att han fått en lite reaktion på sitt fina spel i P-12. Men spelet Loa visade upp i dag lovar gått inför framtiden. Vinna en ranking 2 tävling är väldigt bra gjort. Kanon Loa.

Frederik Albæk vann P-10 efter en riktig holmgång i finalen mot klubbkompisen Marcus Engvall. Frederiks större rutin av tävlandet fällde avgörandet. I P-12 vann han sin pool efter storspel för att sedan göra en kanonmatch mot en som var andraseedad i tävlingen. Han förlorade med 3-1 i den matchen. Kanon Frederik. Klart godkänd insats idag.

Marcus Engvall spelade mycket bra och pressade Frederik i en knallhård femsetare i P-10. Han visar att han gått framåt riktigt ordentligt den sista tiden. I P-12 hamnade han i en oseedad grupp. Men det var riktigt bra spelare med i den. Han spelade bra utan att vinna någon match i poolen. Men han visade ett kanonspel i P-10 sedan och får klart godkänt för det.

Sebastian Karlsson vann HS-4 efter att besegrat sin fader Stefan med 3-0 och Kurt Albæk med 3-0. Det var bara tre deltagare med i klassen. I P-15 gick han till final där han fick möta duktige Anton Hovstam från Kalmar BTK. Tyvärr blev det förlust med 3-0 men klart godkänd insats av Sebban. Desutom blev han trea i dubbel ihop med sin bror Albin i P-15 klassen.

Albin Karlsson hamnade i en svår pool i P-15. Han vann en match men förlorade mot två och gick inte vidare till slutspel. I P-14 slutade han på en delad femteplats efter mycket bra spel om man betänker att han inte kunnat träna riktigt de sista veckorna på grund av skador. Nu har han undersökt sina knä och det visade sig att det var så kallade “slatter” knä han hade ochdet inte är farligt men det gör rejält ont i dem. Men han är betydligt mer positiv nu när det gäller sitt pingisspel än han varit innan denna säsongen. Kul.

Resultatlista (pdf)
Fler av Ulf Kristianssons bilder finns här
Läs även artikeln på HD.se

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest