Åstorp BTK vann P11A

Innan dagens seriespel ledde Åstorp med endast ett set över Lund 1, så en spännande avslutning var att vänta – några enstaka bollar kunde avgöra.

Åstorp ställde upp med sitt starkaste lag med Marcus Engvall och Frederik Albæk. Lund 1 hade uppenbarligen lagt upp samma strategi, och ställde upp med deras absolut bästa spelare, Oskar Thomasson och Marcus Gehrmann.

Spänningen hölls vid liv ända till sista matchen eftersom båda lagen slog sina respektive motståndare  med 5–0. Åstorp vann över Höganäs 2 med 5–0 och Lund 1 vann över Allerum med 5–0.

Spelet i första omgången var präglad av nervositet, men det blev ändå spelat några fantastiska bollar. Marcus spelade framgångsrikt. Frederik visste att han är världsmästare på att hantera de avgörande bollarna. Jag var lite orolig för Frederiks prestationer pga att han just nu tar en medicin som påverkar hans syn, med han klarade det fint, efter omständigheterna.

Ställningen var med andra ord helt lika intill sista omgången. Här mötte Åstorp ett välspelande lag från Allerum, men pojkarna lyckades att ta hem hela matchen genom att vinna med 5–0. Marcus och Frederik spelade mycket aggressivt vilket ger motståndarna några enkla poäng (lite för många idag),. Men å andra sidan är det bra att de provar alla slag som de lär sig på träningen. Så det är bara fråga om tid innan felprocenten sjunker och motståndarna blir helt utspelade.

Lund 1 skulle till sist möta serie-jumbon Kågeröd. På pappret en enkel uppgift. Men Kågeröd ställde upp med ett mycket starkt och välspelande lag, bestående av deras 10-årige talang Albin Persson och Oliver Jönsson. Kågeröd lyckades vinna två matcher och var nära att överraska alla när Oliver var nära att slå sin motståndare i sista matchen. Lund 1 vann till slut med nöd och näppe över Kågeröd.

Slutresultatat blev att Åstorp vann hela serien med en knapp marginal, tack vare ett välspelande Kågeröd. Vi gratulerar P11 till det fantastiska resultatet, de förlorade endast en match i hela serien!

Kurt Albæk

(översatt från Danska av Johan)

3 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest