Bra spel i Candelux Open under lördagen!

Nio spelare från Åstorps BTK var under lördagen i Åsa och spelade i deras tävling Candelux Open. Vi vann en klass och sedan hade vi en andraplats, tre tredjeplatser och några fler placeringar.

Det är en ranking 2 tävling med ett ganska bra startfält, så de våra får godkänt denna dagen. Vi skriver här om var och en och gör en liten analys.

Billy Wahlgren vann klass 3 efter att han fortsatt sin invanda väg den senaste tiden med bra spel. I elitklassen spelade han bra men hade kanske inte marginalerna med sig.

Felicia Do gick hela vägen till final i F-14 och det var länge sedan hon gick så långt i någon tävling. Men nu verkade det som om det lossnat lite. DJ-20 blev inställt så hon spelade istället i HJ-20. Hon tog två set i klassen och spelade bra. Riktigt kul att det börjat lossna för henne.

Loa Schoug blev trea i P-12 efter att han gått till semifinal och där fick han möta sin gamle kompis från BTK Rekord, Timmie Walin. Denna gången vann Timmie och han vann sedan hela klassen. I P-14 gick Loa till kvartsfinal vilket är det bästa han gjort i den klassen. Han går från klarhet till klarhet. Bra placeringar trots att han inte lirade riktigt på topp, vilket är en styrka i sig.

Marcus Engvall spelade bra och blev trea i P-10. Där förlorade han semifinalen efter att han haft ledningen med 2-0 och spelat riktigt bra pingis. Sedan spelade motståndaren upp sig och vann med 3-2. I P-12 vann han en match men han spelade bra. Till nästa säsong så tror jag han kommer att slå igen ordentligt. Han har något stort på gång.

Frederik Albæk verkade inte vara riktigt på hugget men han blev också delad trea i P-10 efter att han förlorat sin semifinal mot slutsegraren i klassen Kevin Chahoud från Falkenbergs BTK. I P-12 slutade han trea i poolen. Men i den poolen slog han Kevin. Både han och Marcus tillhör garanterat de 30 bästa i landet i P-10. Kul att vi har två så lovande spelare och inte nog med det vi har några till i klubben i den åldern som är på gång.

Sebastian Karlsson gick till åttondelsfinalen i HJ-20 där han förlorade en jämn kamp mot Hampus Nilsson med 3-1. I elit så hade han det tufft. Där förlorade han i första omgången trots godkänt spel.

Albin Karlsson spelade bra i poolen i HJ-20 men hade en riktig mördarpool där och han förlorade alla matcherna men tog en del set där. I P-14 så vann han poolen efter att han bland annat slagit Timmie Wallin för första gången denna säsongen. I åttondelsfinalen förlorade han mot en materialspelare och det är han som bekant inte så glad för att möta. 

Alexander Albæk hade det tufft i Hj-20 och i HS-E. Men i handikappklassen tog han sig till semifinal och fick i varje fall ett pris med sig hem. Han är på G. Hoppas framgången i Hcp klassen kan vara ett lyft för honom.

Robin Pettersson slutade fyra i HS-3 efter att han spelade hyfsat i några matcher och sedan hade han lite stolpe ut i några matcher. I HS-E förlorade han i första omgången men han är nära att gå längre.

I morgon söndag får vi se Natalie Luu spela i F-15 och i DJ-17. I samma klasser spelar också Felicia. Sebastian och Albin Karlsson spelar i P-15 och HJ-17. Alexander Albæk spelar i HJ-17 och HS-1, och Robin Pettersson i HS-1. Vi hoppas på fler fina placeringar från våra pingiskrigare.

Alla resultat från tävlingen under lördagen finns här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest