Åstorp nu i division 2!

Åstorps BTK’s A-lag spelar nu i div 2.

Åstorps lag spelade riktigt bra och de vann matchen med 8-3. Det kunde blivit ännu större siffror med lite tur. De tre matcherna som förlorades gjorde det över fem set. Men idag gör det inte något eftersom det räckte med seger i matchen för att gå upp i division 2.

Resultatet från matchen kan ni se om ni klickar här.

25 kommentarer » Skriv en kommentar

 1. Vill bara som avslutning till denna tråd säga att jag inte har något emot dig tvärtom så både tror och vet jag att du lägger ner enormt mycket jobb i din förening men jag blev upprörd av att du hoppade på “Erik” för han inte tyckte som du. Sedan finns det föreningar som är nöjda med att vara just en förening utan att ha några stora mål utöver att låta ungdomarna lira lite pingis. Ha en god sommar och lycka till i Div 2 (jag menar det).

 2. Jag förstår inte hur man kan kan tolka att någon är skadad 3 veckor innan match att man inte förstår att den människan kan bli spelduglig 3 veckor efter. Sen förstår jag inte hellre när jag försökte förklara allternativ till lag som vi hade tre veckor innan match. Henke, Billy, Robin, Viktor borta av olika anledningar. Sebban tillgänglig och även Albin. Sedan har vi väldigt många ungdomar efter dem som är lovande men inte kan mäta sig riktigt med seniorer i ett kval. Det var dem jag värnade om. Tycker inte man skall utsätta dem för spel mot bra motstånd och riskera att de blir nollade. (Hur många klubbar har 10 spelare som kan gå in i ett A-lag). Pingisfan verkar tillhöra en sådan klubb. Vi är många medlemmar i klubben en ca 150 stycken men de flesta är inte så bra att de skulle kunna hävda sig i ett kval till division 3. Men tycker att Billy, Henke, Robin, Viktor och Sebban i viss mån kan ta några matcher i tvåan. Efter dem är det tunt, än så länge. När man då som vi i Åstorp har ett väldigt bra fungerande samarbete med en Dansk klubb och som är villiga och de vill även spela i serie spel i Sverige när de har tid. Då är det en självklarhet att använda dem, tycker jag och många med mig i klubben.
  Vet fortfarande inte vem du är men jag har inte taggarna utåt utan jag försöker förklara för dig men du har ju från början en negativ inställning till mig. Du verkar även känna mig eftersom du antyder det. Tror fortfarande på att man skall vara öppen för att ta en diskution med vem det än är. Tigger gör alldeles för många inom pingisen vilket medför att alla (nästan) kör sina egna race, eller inga alls. För de vet inte hur de skall ta tag i det. Sedan behöver man inte gilla vad alla klubbar gör. Men gör man inget som många klubbar gör idag så blir det inget hellre av den klubben, eller har jag fel där också? Om vi gör rätt eller fel? Hur skall man kunna veta det nu. Vi har börjat på en linje som verkar var väldigt bra för den lilla klubben i nordvästra Skåne i varje fall. Om det är bra om ett år om fem eller om tio år återstår att se. Det jag vet nu är att vi kommer att utöka samarbetet som vi tycker varit väldigt givande för vår klubb och speciellt våra ungdomar.
  När man är anonym som du i ditt fall pingisfan så är det svårt att ta dig på allvar faktiskt.
  När det gäller nästa års serie spel som ni också kritiserar. Så, ja vad skall man säga. ni antyder att de inte har i tvåan att göra. Så är det kanske, jag vet inte. Men beslutet om att vi skulle använda Kasper och Thomas i kvalet var ett beslut som togs i samförstånd med alla spelarna i A-truppen inte av någon nnan. Så ingen är överkörd i den frågan i klubben.
  Som det ser ut nu så har vi en ganska bredd trupp tills nästa säsong. Truppen ser för närvarande ut så här för det är väl det du vill ha reda på. Thomas, Kasper, Viktor, Henrik, Billy, Robin, Sebastian, Albin och om Loa fortsätter att utveckala sitt spel i samma takt som nu, kanske någon till om de utvecklas. I de flesta matcherna kommer vi inte att ha Brönshöj spelarna tillgängliga för spel. Det kan även tillkomma någon spelare till truppen utifrån som vill komma till oss. Inget klart ännu och det är ganska vagt också så det räknar vi inte med. Men om han eller de kommer så hälsar vi dem välkomna i vår klubb.
  Om det räcker att hålla sig kvar är en annan sak som vi får se i mars/april 2013.
  Förstår inte vad jag gjort pingisfan som så öppet kritiserar mig utan att våga säga vem han är rakt ut så att vi kanske skulle kunna ordna upp en del missförstånd. Men det verkar han inte var road av, tyvärr. Pingis Sverige är litet så det är ju inte omöjligt att man får reda på vem det är på “fel” sätt. Skulle inte tro att han går och ruvar på sina åsikter utan han har berättat detta för någon som kanske inte kan hålla tyst.
  Nu avslutar vi det här. Vi har olika äsikter och de skall man ha annars går det inte vidare. Men påhopp anonymt är inte så väldigt kul.

 3. Om du hade lagt lite tid på att träna istället för att snacka skit i Åstorps gästbok kanske du också hade fått spela i div 2..

 4. Precis som jag skrivit innan har jag inget emot att ni använt era danska vänner för regeln är tyvärr så. Jag ber om ursäkt att jag kallade dem för proffs när jag menar elitspelare. Att du sedan skriver att Henke var skadad förstår jag inte för han spelade väl i kvalet? Sedan tror jag att ni redan innan jobb och sjukdomar hade tänkt använda danskarna i kvalet eller? Att du sedan kallar mig för Mr Allerum tar jag som en komplimang då jag inte kommer därifrån (vad nu det har för betydelse) men som vanligt är det taggarna utåt. Jag hoppas att ungdomarna får någon nytta av att ni spelar i tvåan men jag har svårt för att se detta just nu eftersom ni inte verkar ha så många spelare som ligger nära för det skriver du själv Stefan. En del av era spelare hade ju blivit nollade i kvalet mot Kristianstad som ändå hamnade i bottenskiktet i just div 2. Därför tror jag inte ni hade förlorat något på att spela ytterligare en säsong i trean som Erik skrev tidigare. Jag tror däremot stenhårt på ert sammarbete när det gäller ungdomssidan. Att ni väljer danska klubbar att sammarbeta med tycker jag ingenting utan det väljer var och en givetvis själv. Slutligen ett tack till Jerry,Uffe och Magnus som kan föra en behaglig konversation.

 5. Idrott går ut på att vinna och samtidigt är vi föreningsmänniskor måna om våra föreningar. I mitt fall är jag otroligt glad att vi i “söderåsalliansen” återigen har ett lag i div 2 nu när vi Kågerödare tyvärr fick lämna finrummet. Men vi kommer tilbaka! Jag har stort förtroende för att Rolf och ni andra i Åstorps ledning har en långsiktig plan och säkert tagit era beslut med föreningens bästa för ögonen. Det tycker jag vi andra skall låta er göra. Lycka till och hoppas vi kan få derby i 2:an efter nästa säsong!

 6. Tycker tyvärr att diskussionen håller på att spåra ur totalt med personangrepp etc. Om man nu skall använda en pseudonym när man skriver sina inlägg bör man inte använda “pingisfan” som är Sveriges mest kunniga pingisblogg. Är säker på att Max inte skulle skriva under pseudonym.
  Det verkar tyvärr vara så att som en liten pingisklubb får man oftare försvara sig för att man kommer med nya idéer, än vad de stora etablerade klubbarna (med de etablerade spelarna) får göra.
  Snälla Ni som kritiserar svara på dessa frågor:

  Har Åstorp begått något fel som använt spelare som är registrerade/licensierade för klubben (i så fall borde SBTF komma med en bestraffning)?

  Vilka spelarkriterier/meriter/ranking måste man ha för att spela i div 2?

  Vilket är viktigast? Att känna spelglädje och trivas med sin förening, eller spela för pengar (Åstorp har valt att inte betala sina spelare matchpengar, utan de spelar för äran och gemenskapen)

  Borde Åstorp dra sig ur div 2, bara för att en del anser så? Skall svara själv på den frågan. Absolut inte (upp till bevis nästa säsong om Ni anser att vi är så dåliga). Vi siktar på att bli ett topplag, och ett par matcher skall definitivt vinnas.

  Hoppas att det blir ett trevligt pingisår med många roliga seriematcher.

 7. Pingisfan. Vi har inte förlorat med vårt A-lag sedan mot Arkelstorp hösten 2010. Det kan du med lätt het kolla på cupassist. Du kan kolla med Eslöv om inte Henke var skadad. Robin är i Norge. Tex. Det är inte så svårt. Men en sak är säker. Jag är inte så feg att jag gömmer mig bakom anonyma namn och börjar snacka. Ta i stället reda på vad som händer i stället för att hålla på med en massa skitsnack. “Proffs” är väl ändå att ta i. Men med det språkbruket som du för så har jag mina aningar vem du kan vara och då så blir det ju inte bättre stämmning mellan klubben utan för Hbg, elelr hur? Men men. Tycker det är bättre att försöka förklara än att hålla på med att få en massa rykte som du verkar skicka ut. Ja, de skulle spela några matcher i vår och helst mot laget utanför Hbg. Men om du nu skall vara ärlig. Vi gick ju med på att flytta matchen mot er och då var det ju kört. Hur får du ihop det med de du antyder. Mr. Allerum.

 8. Kanske var det en akut situation eller inte men vad jag hört hade ni tänkt sätta in era “proffs” redan i seriespelet mot ett visst lag utanför Hbg bra för att visa dessa. För dessa hade ju varit dumma mot er i första mötet. Sedan kan man inte först skriva att ert lag minsann är så bra så spel i tvåan inte är några bekymmer och sedan har ni inte spelare som är bra nog utan kommer att bli nollade mot Kristianstad. Nä det bästa hade varit att tiga och inte försvara er för det har ni inte vunnit något på. Vi vet att du inte alltid har så lätt för det Stefan men du kan väl ordspråket: “Att prata är silver men att tiga är guld”. Fortsätt ert sammarbete för det är ju billigt och verkar ju fungera.

 9. Att använda danska spelare i kvalet var, precis som Stefan skriver, resultatet av en akut situation. Men jag tror att det kommer att visa sig vara ett riktigt bra beslut.
  För Åstorp och för ungdomarna i klubben.
  Om vi försöker tänka bort att de danska spelarna är just danska och i stället ser ett samarbete mellan två klubbar som befinner sig ganska nära rent geografiskt, så blir det lättare att förstå agerandet.
  Jag har inte full insikt i planerna för nästa säsong, men vet att ett utökat samarbete diskuteras, att Åstorps spelare (framförallt ungdomar) i högre grad ska representera vår danska vänklubb i Danmark.
  För att vänklubben skulle tjäna på det, för att våra ungdomar skulle tjäna på det.
  Vår danska vänklubb har kanske en eller ett par spelare som skulle passa perfekt i svensk division 2. Vi har t ex tjejer som skulle utvecklas på ett bra sätt med danskt seriespel.
  Och så vidare.
  Samarbetet med klubben på andra sidan Öresund är bara i början av något som kan bli spännande och bra för alla inblandade. Gemensamma träningshelger, gemensamma läger, tävlingar i båda länderna, seriespel över gränserna.
  Och det här kostar inget extra.
  Det här är faktiskt en ungdomssatsning eftersom det goda samarbetet ger våra ungdomar möjligheter och erfarenheter de annars inte fått.
  Och eftersom Åstorps BTK inte bara räknar poäng, matcher och segrar så finns det ett rent socialt samarbete också.
  Nästa månad ska t ex ungdomar från de båda klubbarna göra en gemensam utflykt som inte har med bordtennis att göra.

  Försök att se de danska spelarnas insats i kvalet som en liten bit i ett större sammanhang. Då blir det kanske inte så obegripligt och upprörande.

 10. Ok vi har förståt nu i varje fal jag att vi skulle lämnat Wo i matchen istället. Eftersom vi inte kunnat ställa upp med ett lag som kunde mäta sig med dem och att vi varje fall inte skulle tagit med våra kompisar från Danmark i laget. Jag har förstått det nu. Men det är försent.
  Robin är i Norge och jobbar. Albin har varit halvskadad hela säsongen och inte kunnat träna ordentligt. Viktor kunde vara med p.g.a. Sjöbo drog sig ur. Annars hade han inte spelat p.g.a han skulle spela final för lag för juniorer i Danmark på söndagen. Tre veckor innan match hade vi följande lag klara. Henke, Billy, Sebban också då jag som kanske med lite tur tagit en 3-4 bollar per set. Tagit med ungdomar i den matchen ochriskarat bli nollade är inget jag gör i varje fall. Vi har haft förmånga som slutat lira p.g.a de blivit nollade. Både pingisfan och Erik tycker alltså att det är bättre att lämna WO i sådana här matcher. Eller skicka spelare som bli nollade. Kan inte tyda era komentarer på något annat sätt eftersom ni inte alls gillar att Thomas och Kasper kom till Kristianstad för att spela matchen ihop med sina kompis i Åstorp. Ber om ursäkt för jag/klubben gjort något sådant här hemskt. Nu vet jag att allt för pingisens bäst att man lämnar Wo i sådana här matcher och drar sig ur så man inte trampar någon på tårna. Nu vet ni hela anledningen. Finns en till som jag inte drar här. Men de som var på lag-SM kanske fattar varför.
  Jag hoppas att ni kommer att hjälpa till när jag skall ta ut lagen till hösten också när alla återbud m.m. kommer och man skall pussla ihop ett någorlunda slagkraftigt lag. Bara för att man tänkte på sina ungdomars bästa. Små klubbar skall inte komma och sticka upp för då trampar vi ner dem direkt. Kostnaden var noll kronor för att de spelade hos oss. Finns fortfarande folk som ställer upp på sina polare gratis. finns inte många men vi har en hel massa i Köpenhamn i varje fall. Kanske något för några att tänka på.

 11. Tycker det är bra att man kan sammarbeta över landsgränserna men det hör inte riktigt hit. Denna tråd handlade om att sätta in elitspelare från Danmark i kvalet. Om nu ert lag var så bra ändå som du skriver så fans det ju ingen anledning att använda några andra spelare i kvalet utan låta Svenskarna få chansen precis som Erik menar. Det hade varit utvecklande för spelarna. Att det sedan behövs förstärkningar till div 2 är ju inte konstigt men det hade man fått ta då.

 12. Personangrepp??????????????? Erik kan vara vem som helst. Helt anonymt åtminstonde för mig. Det är alltså helt OK att “dissa” en hel klubb anonymt enligt dig. OK. Kan väl säga så här. Vi hade nog vunnit trean utan Danskar om inte Allerum startat sin satsning där ute. Eller skall vi säga sin kamratförening där och det med gamla bra spelare som garanterat har väldigt kul ihop. Vi har spelat två säsonger kan vi väl säga utan att förlora en match med A-laget. Gick igenom div.3 utan förlust. Två oavgjorda mot Allerum och en match vardera mot Kristianstads PK och BT Syd. Tycker nog vi är ganska kvalificerade av att få spela i division 2 ändå. Många säger att tex Allerum kan bli ett topp lag i tvåan så då borde vi kunna ta något poäng i varje fall i den serien. Utan Danskar.
  Sen får det stå för dig att det inte är utvecklande för våra ungdomar. Konstigt kan jag tycka. Vi har haft sammarbete med Brönshöj sedan 2009 och vi har vidarutvecklat samarbetet hela tiden på alla sätt och gått framåt hela tiden på ungdomssidan. Nu står Vestegnen på tur att vara med i samarbetet också.
  Jag och klubben tycker det är utvecklande att vi får träna mot bra motstånd och andra än de vi möter varje helg i tävlingarna i Skåne med omnejd. Jag kommer att göra en sammanfattning om seriespelet om en vecka ca och om annat smått och gott. Då kommer du kanske att förstå ännu mer om vårt samarbete som du inte tycker är utvecklande. Vi gör ingen Markarydare. Det kan du vara säker på i varje fall. Vi fortsätter att lägga alla pengar som vi får in på tävlingar och sponsorer på ungdomarna inte på seniorerna. Har fortfarande inställningen att våra ungdomar lämnar oss eftersom det funnits tendenser till det i snacket från några under säsongen om vi inte gått upp. Då menar du alltså om man får chansen att man inte skall ta den för att gå upp. Bättre att bli av med dem till andra klubbar som inte har någon ungdomsavdelning överhuvudtaget och börja om.
  I min värd Erik var det lite som att välja mellan pest och kolera. Välj själv vilket det blev men jag vill behålla spelarna i klubben och inte ge bort de till klubbar som bara betalar seniorer och inte orkar med ungdomsavdelningar. Men det är väldigt kul att du jämför vår verksamhet med landslagsspelare och deras klubbar. Det visar ändå att du har lite respekt för vår klubb. Men jag vill säga så här bara.
  Vi försöker oss på något nytt inom pingisen och kanske inom idrotten överhuvudtaget genom att vi är i stort sätt en klubb i två länder med olika namn bara. Har inget facit i detta men jag tycker det är spännande och utmanande med stora utvecklingsmöjligheter som jag ser det. Kan inte vara helt kass eftersom vi får spelare från när området på grund av detta. I varje fall säger de det att det är en orsak till att de söker oss till oss.
  Har hållit på med idrott i hela mitt liv och som ledare inom olika idrotter de senaste 30 åren. Jag har aldrig stött på något sådant här sammarbete innan så om det finns ett facit så vet inte jag var det finns. Ledarna i Brönshöj är också lugna och samlade och drar inte på för mycket vilket väl bevisades av att de inte köpte in några riktiga kanoner till sin comeback i högsta ligan denna säsongen utan de tog degraderingen lugnt och fortsätter sin upplagda plan utan att få panik. Gamla Brönshöjare är på väg tillbaka till dem som varit och spelat i topp klubbar i Danmark och Sverige så de har en längre satsning bakom sig men de ser också möjligheter här för en utveckling och de har samma inställning till den som vi har.
  Kul att höra andras åsikter. Alla har inte samma syn på det. Men jag kan inte få in i mitt huvud att detta går åt helvete på grund av detta. Klubbens törsta bekymmer är att vi växer och inte har tillräckligt med ledare och så har vi en lokal/lokaler som verkligen inte håller måttet. Om inget händer på den fronten inom det snaraste får vi dra ner på satsninge radikalt och det har inte med Danskarna att göra. För vi har inte plats till alla som vill börja träna pingis. Vår skolsamverkan har varit väldigt lyckad men det är ju inte lönt att fortsätta med om man inte kan ta hand om all som vill spela pingis i klubben. Där har du klubbens största nöt att knäck för närvarande.

 13. Det är roligt att ni har ett bra samarbete med danskarna, men det gynnar inte era ungdomar då de inte får spela viktiga matcher som har stor betydelse. Om man ska ta ett lite exempel vek Mattias och Kristian Karlsson ner sig i den avgörande semifinal i år för att de inte hade erfarenhet från liknande situationer i lagsammanhang som motståndarna i SUIF hade.

  Nu när du har förklarat lite mer för mig Stefan har jag fått en uppfattningen av ert agerande. Dock är det ett kortsiktig lösning som inte gynnar en klubb i längden när man är tvungen att “låna” in spelare för att avancera en division. Är det verkligen utvecklande att använda tre danskar för att klara att vinna ett kval? Utvecklar det Åstorps ungdomar? Hur många av era ungdomar kommer att få spela i tvåan?

  Kommer Åstorp klara av att ha en lika bra mix av ungdomar och seniorer utan att “låna” danska spelare. Är det några Åstorpsspelare som hjälper danskarna (Kim och Martin är ej Åstorpsspelare då de tillhör andra klubbar i Sverige)?

  Till sist kan jag säga att jag gillar eran ungdomsverksamhet och vill inte att den ska hamna i skuggan av A-laget som händer i många klubbar. Uppskattar inte personangreppen som tyder på brist på bra motargument.

 14. Tycker inte alla är idioter. Utan bara att man skall ta reda på hur det ligger till innan man kritiserar. Erik har ingen anning. Eftersom det inte kostar något utan vi både tränar, tävlar och har trevligt utanför pingishagarna. Nä de tränar inte här men vi tränar en hel del med dem om helger m.m. med dem. Så vi är nästan samma klubb fast vi bor i olika länder. Konstigt ja. Omöjligt nej. Utvecklande för ungdomarna. Som jag ser det Ja. Eftersom vi gör något som ingen annan gör och vi får bra träningsperioder med bra sparring och trevliga människor utan kostnad om man räknar bort mat, bensin och bro/färgeavgift. Men man får nästan samma kostnad om man skulle åka till Göteborg tex eftersom det är längre dit. Sedan får var och en tycka det är åt helvete. Men dra inte in att det kostar något extra och att vi betalar för våra “Danskar” mer än vad som redogjorts här. Tycker man skall hålla sig till saningen och inte hitta på saker och ting. Det är det jag menar. En sak som är väldigt tydlig i Danmark är att klubbarna där inte “pissar revir” utan de har inga problem att träna med andra och ha utbyte av det. Hade det gått med Svenska klubbar i större utsträckning så hade det troligen sett anorlunda ut i pingisSverige idag. Finns undantag här men många håller på sitt eget och släpper inte in andra hur som helst, tyvärr.

 15. Här var det taggarna utåt. Alla som inte har samma åsikt behöver inte vara idioter eller? Jag tycker att pingisen har konstiga regler när det gäller seriespel. Den enda sporten som har samma vad jag vet är speedway. Jag förstår varför ni i Åstorp utnyttjar regelverket och har inget emot det men samtidigt har jag svårt att se hur detta ska gynna svensk pingis. Antalet ungdomar som får chansen i seriespelet blir mindre med detta system. Visst behöver ungdomarna sparring som Robin skriver men inte får dom väl det av de utländska spelarna för de tränar väl inte här eller?

 16. Erik vem du nu är har fortfarande väldigt dålig koll. Åstorps BTK betalar inte en krona till dessa Danskar. Vårt samarbete, Brönshöj Åstorp går ut på att vi tar våra egna kostnader. Alltså de fick inget betalt. De ville inte ens ha en middag efter matchen. Jag frågade då vad de ville ha. Då sa de att de hade ett krav och det var att de skulle få vara med nästa säsong också. Jag skulle alltså säga nej till den “betalningen” tycker du för att den är för dyr. Tror inte det. Sedan det här med satsningen. Håller med att många klubbar tex det färskaste exemplet Markaryd som satsat sig upp och sedan inte haft pengar så de kan fortsätta.
  Men om vi inte gör något för att komma upp.
  Vi hade spelare som jobbade i Norge när kvalet spelade, vi hade vår tävling som behövde domare etc. Vi kanske skulle lämnat WO så att Kristianstad ändå skulle vara kvar i tvåan och så hade det varit kul att några av våra ungdomar lämnat. Då “föder” vi upp spelare till klubbar som inte orkar ha ungdomsträning och det är väldigt kul att vara ledare i sådan klubb och även spela när de vet att klubben inte vill ha senior pingis. Du tror inte att den klubben dör då? Nä jag tror att man behöver ha en balans mellan seniorer och ungdomar på en nivå så ungdomarna har något att sträva efter. Tror samtidigt inte det är några större problem med ungdomarna eftersom vi har tävlingar i första hand som vår verksamhet. Men planen i klubben är att ha lag i division 2, 3, 4 och 5. Då har man ett brett spann. Tror inte vi har resurser att spela högre men går vi upp i div. 1 så tackar vi inte nej. Men klubben kommer aldrig att betala för några seniorer. I så fall börjar vi om i division 5 och då får ju klubbarna utan ungdomsspelare ta dem. Nu har du fått våran plan. Den är så även om du inte gillar den ett dugg så försöker vi värna om alla i vår klubb och då behöver man också ha ett mål. Det var som någon Dansk sa på tävlingen. Åstorp ja då är ni ju Brönshöj också. Tycker faktiskt det uttalandet säger mycket om samarbetet, eller? Synd att du har så förutfattade meningar utan att ha koll på vad som händer. Det är det ända jag kan säga. Kan föresten säga en sak till. En Dansk blev väldigt sur när de hörde att några personer i Sverige inte gillade att Danskar spelade i det Svenska seriesystemet och sade att skall vi då förbjuda Svenskar i Danmark. Vi har lag som enbart spelar med Svenskar. Då skall de lägga ner de klubbarna. Fråga spelarna som spelar i de klubbarna så får du svar där. Jag vet bara att våra spelare tycker det är kul att spela för Brönshöj också och det har vi fått några ungdomsspelare till klubben på. Erik tycker vi skall sluta satsa på våra ungdomar och vill att de skall lämna när de börjar bli duktiga. Tack Erik för att du vill att vi skall bli brandskattade varje år på lovande ungdomspelare. Då vet i varje fall jag var du står när det gäller Åstorps BTK.
  Vi har en plan för vårt Damlag också. Vi kanske blir två lag. Du kommer att bli vansing när du får reda på hur den satsningen kommer att se ut. Du gillar ju inte att spelarna spelar i varandras klubbar eller kanske det är samam klubb igentligen på ett sätt. Men det är inte bra när en liten klubb sticker ut och gör något ingan anna gjort innan. Kan säga så här. Det finns fler Danska klubbar som vill vara med i samarbetet som de sett fungerat perfekt för klubbarnas spelare. Men det vill du alltså skall stopas till varje pris. Jaja. Vi tänker utveckling vad tänker du. Men det är kul med olika åsikter. Men kör inte med lögner bara. För det har det blivit många av efter denna matchen.

 17. Klart att ungdomarna är viktiga men om dom ska utvecklas behöver dom sparring på träningarna av seniorer. Seniorer som kanske vill upp en division för att känna sig motiverade att träna. Ett kval över en match är ganska slumpartad och avgör var man ska spela under hela nästa säsong, givetvis ställer man upp med bästa lag. B-laget kommer spela i div 4 nästa säsong om jag inte har missuppfattat.

 18. Det är rätt stor skillnad mellan trean och tvåan vilket kommer innebära att det blir tufft för era ungdomar att ta matcher i tvåan vilket innebär att ni blir tvungna att spela med exempelvis danskar. Danskarna lär ju inte vara gratis direkt?!?!? Samt att det missgynnar era ungdomar som hade kunnat spela i trean och utvecklats. Nu får de som inte platsar i A-laget spela i femman. Nu valde ni som jag ser det att spela upp laget med tre danskar och en ungdom. Är det rätt att göra det mot ungdomarna som ni värnar om?

  Visst är det bra med samarbete mellan två olika nationer på klubbnivå.Men efter att ha sett många klubbar som varvar ihop A-lag prioritera ungdomarna mindre då A-laget kostar mer och mer för varje division A-laget går upp. För att göra en lyckat A-lagssatsning där ungdomarna inte kommer i kläm måste klubben ha egna produkter som kan spela i A-laget inom 2-3 år

  Hoppas ni har en plan och våga satsa på era ungdomar i A-laget för annars kommer en fin ungdomsförening som Åstorps förstöras.

 19. Haha, e de Kinesiska superligan vi kvalificerat oss till eller? Verkar som de e hårda bud i Div 2 iaf 😛

 20. Eftersom Åstorp är en förening som försöker driva sin verksamhet framåt är det inte konstigt att man söker samarbete med andra klubbar och andra spelare. Det vore väl konstigt om man då inte försöker ställa upp med de bästa spelarna man har tillgängliga för tillfället, för att få sitt representationslag så högt som möjligt i seriesystemet.
  Märk väl att det inte bara är danskar (Brönshöj) som spelar för Åstorp. Även svenskar spelar för Brönshöj (Kim Nilsson, Martin Lovén)

  Kom igen nu så gör vi så gott vi kan nästa säsong!!!! (Med så bra lag som möjligt)

  OBS!! Är utan inflytande i föreningen, utan endast en engagerad förälder

 21. Hej Erik!
  Nu har vi löst lagledarefrågan till nästa säsong. Det är bra att du är intresserad av den sysslan eftersom du redan tagit ut laget och vet exakt hur vårt lag ser ut. Men om du nu skall vara lagledare så kanske du skulle veta vad för spelare vi har tillgängliga. För jag tror det hade varit en fördel om man vet det.
  Om det nu stör dig med Danskarna som var med så är det dina problem. Men de har varit klara för oss redan i januari men arbete och sjukdomar har tyvärr gjort att de inte kunnat vara med innan. Men det har du Erik ju super koll på efter som du kritiserar hur vi bedriver vår verksamhet. Då tycker du alltså att vi inte skulle använda dem i kvalet bara för det. Rimmar dåligt när man är i en förening. Du skriver tre namn som SKALL vara med. Hur vet du det? Att de skall vara med. Hur vet du att de 100% skall spela i Åstorp nästa säsong och hur vet du att “Danskarna” inte spelar nästa säsong för oss. Jag är ganska insatt i hur klubben funkar med spelare m.m. men jag vet inte vilka som 100% skall spela för oss nästa säsong. Jag bara vill fråga dig hur du vet hur laget ser ut nästa säsong när inte jag vet det. Snälla svara på det.
  Det ända jag vet att våra “Danskar” ville vara med nästa säsong också. Men det kanske de inte skall få vara det hellre. Vi skulle kanske tackat nej till dem.
  Ha dé och du är välkommen och ringa mig och säga hur laget ser ut nästa säsong och diskutera Åstorps BTK så vet jag ju det utan att behöva lägga ner tid och planera nästa säsong. Spännande med en som ser in i framtiden faktiskt.

 22. Jag har inget inflytande i Åstorps BTK och uttalar mig inte för klubbens räkning. Men Erik ställer en fråga: “Hur hade ni tänkt nästa säsong?”
  Ingen vet väl med 100-procentig säkerhet hur det kommer att se ut nästa säsong? Och det gäller inte bara Åstorps BTK, utan alla lag i alla serier.
  Vilka spelar för Eslöv nästa säsong? För Österlen? För Malmö? För Kristianstads olika lag? För Strövelstorp, för Höganäs, för BTsyd? Och så vidare…
  Sådant brukar inte bli klart förrän senare. Särskilt inte för lag under den yppersta eliten. Kanske kommer spelare från andra klubbar till Åstorp? Kanske utvecklas och intensifieras samarbetet med den danska vänklubben?
  Du, jag och alla andra kommer att få svar… så småningom.

 23. Tråkigt att ni tog in två spelare som inte hade spelat en match innan kvalet. Hur hade ni tänkt nästa säsong? Det lär ju bara vara Henrik, Viktor och Billy som kan komma att vinna matcher i tvåan och ingen av dem håller som etta eller tvåa i laget!

Pin It on Pinterest