Bra spel i SM

Åstorps BTK avslutade sitt deltagande i USM med bra spel och både deltagarna och klubben kan känna stolthet över årets insatser.

Lördagen var slutspelets dag i det svenska mästerskapet. Frederik Albæk inledde på morgonen i P12:s b-slutspel. Men trots bra spel av ”Lille-Albæk” blev motståndaren för svår och efter fyra väldigt jämna set var SM över för den här gången. Fast det här året var han mest med för att lära och skaffa sig erfarenhet. Han har ju två år kvar i klassen.

Sebastian Karlsson var även han med i b-slutspelet, men i P15-klassen. Tyvärr fick han en för svår lottning och gick inte vidare till andra omgången. Men spelet var bra och inställningen ännu bättre. Sebban har för övrigt haft en lovande utveckling under säsongen.

Natalie Luu gick vidare till spel i både dubbel och a-slutspel i singel, men det blev tyvärr respass direkt i båda klasserna. Spelet i singelmatchen blev bättre och bättre ju längre matchen led och hon var till slut riktigt nära att ta set. Med lite mer träning inför tävlingen hade det kunnat gå ännu bättre.

Loa Schoug i P12:s a-slutspel tog dagens enda vinst när han kämpade ner motståndaren som är rankad som nummer 16 i Sverige. Loa låg under med 1-2 och 2-3 i set och med 5-7 i sjunde och avgörande set innan han definitivt tog över. Han vann sex raka poäng och vann med 11-7. Loa spelade fem matcher i årets SM och vann fyra av dem, tre av segrarna kom mot högre rankade spelare.

– Jag tycker att vi ska vara stolta över insatserna i årets USM. Vi är en liten klubb som haft med fyra spelare som alla spelat bra, säger tränaren Stefan Karlsson.

Längst gick Loa som nådde 16-delen innan den tionderankade i landet blev för svår.

2 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest