Felicia vann i Påskaspelen!

Felicia Do

Felicia Do

Felicia Do blev dagens Åstorpsspelare i Påskapspelen på lördagen. Oseedad gick hon och vann F15. Hon fick kämpa för segern, finalen vann hon med två bollar i skiljeset.

Kanske ska vi skänka en liten tanke åt Alexander Albæk som coachade Felicia och tog en taktiskt smart time out när Felicia ledde med 10-9. Då hade nämligen Felicia förlorat ett par matchbollar. Efter time-outen smällde hon hon in segerbollen. Natalie Luu var också med i F15, men hon förlorade i semifinalen med 3-0 mot Felicia. Tjejerna var med i F14 också och där slutade Natalie på en tredjeplats, medan Felicia slutade fyra.

I P14 hade vi tre spelare med och ingen av dem var nära att vinna klassen. Närmast var Loa Schoug som tog sig till kvartsfinalen och slutade sexa. Albin Karlsson och Frederik Albæk fastnade i poolen.

Sebbe & Loa

Sebbe & Loa

I P15 var Albin, Fredrik och Loa också med, men även Sebastian Karlsson. Och det gick ungefär likadant här. Albin och Frederik gick inte vidare från poolen medan Sebastian och Loa lyckades krångla sig vidare även om ingen av dem presterade sitt bästa spel i poolen. Men sedan lossnade det lite grand. Både Loa och Sebastian gick till semifinal i klassen och det är riktigt bra gjort. Närmast att gå ännu längre var Sebastian som förlorade en tuff femsetare i semin. Sebban slutade trea och Loa fyra.

HS4 ska nog åstorparna försöka glömma så fort som möjligt. Alexander Albæk slutade på en fjortonde plats. Men siffror säger inte allt, Alex var väldigt, väldigt nära att vinna sin match i åttondelen och hade mycket väl kunnat gå ett eller ett par steg till. Han spelar riktigt bra numera.

HS1 bjöd på två åstorpsspelare, Billy Wahlgren och Sebban. Och även om ingen av dem fick ställa sig på prispallen så spelade de riktigt bra. Billy blev femma och Sebastian sexa, vilket är ett mer än godkänt resultat. Billy ställde även upp i elitklassen och även om det inte blev någon framskjuten placering där heller, så var spelet bra. Med lite mer träning i kroppen hade det antagligen gått bättre.

Även om det bara blev en klasseger, så hade vi faktiskt flera spelare som kom till semi- och kvartsfinaler. Kanske ska vi också nämna stödet från läktaren som våra spelare får av sina klubbkamrater. Den spelare som Loa slog ut i kvartsfinalen i P15 kommenterade just publikstödet Loa fick av sina klubbkamrater och menade att det hjälpte Loa till segern.

Och det är säkert sant. Det är så det ska fungera i klubbar, kompisarna hejar på och stöttar varandra.

Tävlingen fortsätter på söndagen och det är bara att hoppas att våra spelare inte bränt sitt bästa krut under första dagen av Påskaspelen.

Foto: Ulf Kristiansson
Alla bilderna finns också här.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest