Loa och Natalie till A-slutspel i SM!

Våra fyra deltagare i USM I Halmstad gjorde klart godkända insatser under första dagen.

P15: Sebastian Karlsson hamnade i en svår pool, men var trots det nära att gå vidare till A-slutspelet. Han vann en match klart efter att ha spelat taktiskt rätt efter ett besvärligt förstaset. Nyckelmatchen i poolen för Sebban kunde lika gärna slutat med seger. Han hade setbollar i första set och känslan var att om han tagit det setet hade han också vunnit matchen.

F15: Natalie Luu var lite av ett oskrivet kort eftersom hon inte tränat så mycket inför USM. Men hon visade direkt att hon ville vinna och gå vidare. Och i en sista avgörande match i poolen var hon den starka och smällde in snabba forehands och backhands. Hon gick vidare som pooltvåa och är med i A-slutspelet på söndagen.

P12: Frederik Albæk gjorde en väldigt bra insats. Men att det inte räckte till att gå vidare till A-slutspelet är inte mycket att säga om. Kom ihåg att lille Frederik faktiskt kan vara med i P12-klassen ytterligare två år! Han vann en av matcherna i poolen och han gjorde det tack vare ett mycket bra spel. Aggressivt och taktiskt, där han varken förivrade sig eller slarvade. Mycket bra gjort!

Loa Schoug kom i en pool där två av spelarna var högre rankade än han och som ständigt tas ut till riksläger. Men det brydde sig Loa inte om… Han vann samtliga matcher i poolen och tappade bara ett set! Han körde helt enkelt över motståndarna med smart och varierat spel och inte minst;  bra attityd. Loa och Natalie fortsätter USM på lördagen med A-slutspel, medan Sebban och Frederik lirar i B-slutspelet.

Loa, Frederik och Sebban spelade dubbel med killar från andra klubbar och det blev tyvärr respass för samtliga. Däremot gick det bättre för Natalie som spelade dubbel med Emma Nilsson från Carlshamns BTK. De låg under med 2-0 i set men vände och vann med 12-10 i skilje!  Natalie och Emma är därmed i kvartsfinal!

“– Insatserna idag var mer än godkända”, var tränaren Stefan Karlssons kommentar efter första dagens tävlande.

2 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest