Nya framgångar i Påskaspelen

Loa

Loa

Vi fick ingen klassegrare under andra dagen i Påskaspelen, men väl en vinnare: Loa Schoug. Han gick till final i P12 och var ytterst nära att nå semifinalen i HJ17. I P12 hade vi tre spelare med, förutom redan nämnda Loa Schoug som slutade tvåa i klassen försvarade även Marcus Engvall och Frederik Albæk Åstorps färger. Marcus kämpade väl men nådde inte slutspelet. Det gjorde däremot Fredrik som nådde ända till kvartsfinal! Frederik och Marcus ställde även upp i P11 och kan i efterhand vara nöjda med sina insatser. Marcus nådde kvartsfinalen, medan Fredrik gick ett steg längre och tog sig till semifinalen.


Frederik

Frederik

I de yngre flickklasserna hade vi vår unga trio Nadezha Astafjeva, Moa Sjöström och Maida Skrijelj. I den allra yngsta klassen, F9, gick Maida till semifinal och tog för första gången set på Ida Andren från Kågeröd. I klassen över, F11, nådde våra tre spelare inte slutspelet, men spelet visade att de är på gång och att fortsatt träning kommer att ge dem en hel del segrar ganska snart. Nadezha och Moa var även med i F12 och det var väl lite i tuffaste laget just den här dagen. Men de visar goda takter så resultaten kommer snart! Vi hade även trio med i Herrsingel 3. Och det var riktigt skönt att konstatera att samtliga gick vidare från poolspelet! Allra längst gick Billy Wahlgren som slutade trea i klassen. Sebastian Karlsson nådde åttondelen där han stötte på killen som vann HS4 dagen före. Albin Karlsson, som spelade väldigt bra, nådde kvartsfinalen där han stötte på killen som blev tvåa i klassen.

Billy

Billy

I HS2 hade vi bara en spelare med och det räckte rätt långt. Billy Wahlgren tog sig vidare från poolspelet och slutade på en femteplats. Billy, som även var med under lördagen, visade upp ett mycket bra spel under de båda dagarna. En detalj i hans uppträdande vid bordet som de yngre spelarna borde studera är hans närvaro. Billy kämpade om varje boll, var med hela tiden och gav aldrig upp. Slutligen HJ17… där hade vi Albin, Loa och Sebastian i spel. Trots stundtals riktigt bra spel kom Albin inte vidare till slutspel. Det gjorde dock Sebastian och Loa. Sebban som spelade övertygande i poolspelet nådde åttondelen och var väldigt nära att gå till kvarten. En mycket dramatisk match slutade tyvärr 9-11 i skilje. Men kampviljan i den matchen var det imponerande och givetvis kändes förlusten extra tung eftersom han var så nära vinst.

Loa, som gjort väldigt bra resultat sedan han börjat spela för Åstorp fortsatte på den inslagna banan i Påskaspelen. Som vi redan nämnt nådde han kvarten i P14, semifinal i P15 under lördagen och finalen i P12 idag. Anmälningen till HJ17 gjordes mest för att han skulle få tufft matchmotstånd, men det slutade med att han nådde kvartsfinalen i klassen. Han var dessutom ytterst nära att nå semifinalen… Han hade sammanlagt tre matchbollar i femte set i kvarten, men förlorade slutligen med 11-13.

Foto: Ulf Kristiansson och Kurt Albæk
Alla bilderna finns också här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest