Bra förstadag i J-SM!

Vi fick med hela fem spelare i årets J-SM.

Natalie Luu var redan klar för spel i F-14. Hon blev tvåa i poolen efter Cornelia Andersson från Österåker. Hon slog henne i dagens första match och hon slog även Kajsa Andersson från Våxtorps BoIS. Sedan förlorade hon mot sin dubbelpartner Emma Nilsson från Carlshamns BTK med 3-2 efter att tappat sista set med 11-9. I dubblen förlorade de mot Ellen Holmquist och Ellen Colliander från Spårvägens BTK med 3-1. I morgon spelar hon i huvudturneringen mot Erika Fronth från IFK Falköping. Hon är seedad och Natalie har aldrig slagit henne, men hon har varit nära några gånger. Vi kan ju hoppas att det blir första gången i morgon som hon vinner.

Henrik Selmquist började lite trevande mot Erik Andersson från Eskilstuna BTK och förlorade med 3-0. I sina andra matcher så mötte han Rasmus Nilsson från Lyckeby BTK och Gustav Pilsgårdh från Spårvägens BTK. Det blev vinst med 3-0 i båda de matcherna. Han spelade upp sig för varje match och där kan finnas en lite skrällchans i morgon om hans utveckling fortsätter. I första matchen i morgon möter han Frej Lindborg från Spårvägens BTK och matchen börjar klockan 16.00. I dubbeln med Sebastian Karlsson blev det respass direkt. Men det var kanske inte så konstigt eftersom de fick möta de duktiga Ängbyspelarna Elias Ranefjur och Jonas Sterner. Sebastian hade en tung dag i poolspelet och fick  stryk i alla tre matcherna mot Frej Lindborg Spårvägens BTK, Isak Eliasson Carlstads BTK och Patrik Nyberg Åsa IF. Han visade trots allt upp ett bra kämpahumör och med lite tur kunde han fått med sig några set. I morgon i B-slutspelet möter han Erik Bojö Spårvägens BTK klockan 15.00.

Sedan kommer vi till de som fick hoppa in idag. Överraskande nog blev där plats till Rebecca Ulfskans och hon höll på att ställa till en sensation direkt mot Sandra Helander från Ås IF. Hon ledde i första set med 7-0 och i andra med 6-0 och hon tappade tyvärr båda seten sedan och även det sista. Sedan föll hon mot Tove Rappman med 3-0 för att sedan avsluta med en vinst i tre raka set mot Emelie Johansson från Varekils BTK. Hon visade här att hon har mycket kvar att ge i pingishagen så det är bara till att hoppas att hon blir bättre i sina knän så hon kan fortsätta spela pingis.

Felicia Do var första reserv. Tyvärr så blev det inget återbud i klassen, men där blev en plats över i dubbeln och då ställde hon upp där och fick spela ihop med kompisen Hanna Andrén från Kågeröds BTK. De hade tur i lottningen kan man säga. De fick stå över första omgången för att i åttondelsfinalen möta Olivia Svensson Rudalens IF och Matilda Brovall från Kungsbacka BTK. De vann matchen efter fyra jämna set och är därmed framme i kvartsfinal i dubbelklassen och den spelas i morgon klockan 14.55. Där får de möta toppseedade paret Tilda Johansson BTK Frej och Linn Milbert Söderhamns UIF.

Vill ni kolla hur det går så live uppdaterar de resultaten direkt på denna sidan under hela tävlingen. 

2 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest