Rapport från DMU

Frederik spelade bra trots magsjukdom.

Frederik tävlade i yngre pojkar (motsvarande P12 i Sverige.). Han fick tyvärr den sämsta starten någonsin. Han hade maginfluensa – smittad av sin bror Alexander, som precis varit sängliggande. Jag lyckas med att få in Frederik i bilen och fick honom i spel på bord 11. I DMU spelas tremannapool där endast vinnaren går vidare. Frederik vann med 3-0 mot en seedad spelare och ledde med 2-0 mot den andra motståndaren.

Här gick det snett på grund av att en domare dömde bort Frederiks serve när det stod 7-7 i tredje set. (En skandal – serven var felfri). Detta förstör Frederiks spel eftersom han blir rädd för att serva och det tar hans sista krafter. Matchen vänder och Fredrik förlorar 3-2 i en match som han kontrollerade fullständigt.

I dubbeln vann Andreas Hjortskov och Frederik med 3-1 men mötte hårt motstånd i den andra matchen när de råkade ut för några av favoriterna och förlorade med 1-3. Det var trots allt en oväntat jämn match. Fredrik spelade i fall superbra. Det ska bli intressant att se hur långt han kan nå om 1-2 år. Vi får inte glömma att Freddy kan spela i samma klass de närmaste 2 åren. Även om Fredrik inte nådde så långt den här gången så har det varit otroligt lärorikt. Hans motivation har ökat och vi har fått många goda idéer för vad som ska tränas framöver.

I Danmark är man i år mycket fokuserade på otillåtna rack – det fanns en hel del spelare som inte fick spela med sin normala setup. Några spelare misslyckades med att hitta ersättningsrack och fick därmed lämna WO. Detta var speciellt tjockleken på racket som var i fokus. Nivån på årets DMU var allmänt hög och på ungefär samma nivå som USM.

Vi fick tyvärr inte se så mycket av de andra Brønshøjspelarna eftersom Frederik var sängliggande på hotellet när han inte spelade match.

Kurt Albæk

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest