Två vinster i finalspelet!

Åstorps BTK visade ännu en gång vilken fart det är på vår ungdomsavdelning. Vi var den klubb som hade överlägset flest spelare med när det var dags för finalspelet i Skånes Ungdoms Grand Prix.

Vi har bredden med en massa killar och tjejer som tränar och tävlar, men vi har också toppen. Vilket visades i finalspelet, där Natalie Luu och Loa Schoug vann sina klasser. Och bakom de två vinnarna har vi spelare som överträffade sig själva och gjorde riktigt bra insatser. (Vi återkommer till dem längre ner i texten)

Både Natalie och Loa hade alla förväntningar, all press som favoriter inför finalspelet men de fixade pressen. Flickor 14/15 avgjordes i en fempool och det var den klassen som Natalie vann. Felicia Do kom fyra. F12, var också en fempool, och där kom Moa Sjöström fyra och Nadezhda Astafjeva femma. Även om det idag inte blev några fighter om klassvinsten för dem så var spelet bra och nästa säsong kan de bli farliga… F11 hade bara vi Maida Skrjelj med. Det var en fempool och Maida blev fyra. Men… Mer om hennes insatser längre ner. De var nämligen mycket bättre än placeringen säger…

I P15 hade vi Sebastian Karlsson med och det är väl bara att konstatera att han har haft bättre dagar. Det ville sig inte riktigt just den här dagen och han kom fyra i klassen som hade sex deltagare. En Sebban i normalt slag hade utan tvekan varit med och fightats om segern. Lillebror Albin Karlsson var vår deltagare i P14 med 11 deltagare. Och det är väl lite grann likadant där. En Albin i normalt gott slag hade kommit högre i resultatlistan än den sjätteplats han nu nådde. I P12 med 11 deltagare hade vi tre spelare med, Tim Gustavsson, André Strand och Loa. Visserligen kom Andre och Tim på plats 10 och 11, men de kom med i finalspelet i sista stund och gjorde båda två hedervärda insatser! Vår tredje spelare, Loa, höll för favorittrycket och vann klassen. Han gick dessutom igenom tävlingen obesegrad, även om spelet var knaggligt den här dagen.

I P11 med 11 deltagare hade vi två spelare med, Marcus Engvall och Frederik Albæk. Frederik fick en dålig start på dagen och när det första poolspelet räknades samman kunde vi ännu en gång upprepa den gamla sanningen: Varje boll i en match är viktig! Frederik kom fyra i poolen, men hade han vunnit några bollar till hade han kommit tvåa! Frederik kom till slut på en sjundeplats. Marcus hade däremot en bättre dag och kom fyra i klassen! Och det var riktigt bra gjort eftersom det krävdes att han i första poolspelet kom vidare till a-slutspelet, samt att han där placerade sig så bra att han till slut kom på en fjärdeplats.

Vi måste också nämna Maida en gång till. Trots att hon är en F9-spelare lyckades hon vinna två matcher i F11! Bland annat slog hon en spelare som är med i Skånelaget i F11! Spelet och insatsen var bättre än placeringen och fortsätter hon att träna så kommer vi nästa år vi att se henne högre upp i resultatlistorna!

I samband med finalspelet så hyllades också de totala vinnarna av de olika klasserna i tävlingsserien Skånes Ungdoms Grand Prix, alltså de spelare som tagit flest poäng under året. Och vi hade faktiskt tre spelare som var bäst i sina årskullar! Felicia vann F15, Natalie vann F14 och Loa vann P12! Bra gjort och stort grattis!

Våra spelare gjorde en bra insats under året och i finalspelet och vi som klubb har värnat om tävlingskulturen i Skåne genom att delta med många spelare i många tävlingar. Men vi har en ganska ny trend där spelare (från andra klubbar) väljer bort Skånetävlingarna. Ansvaret ligger förstås inte på spelarna i första hand, utan på ledare i de olika klubbarna. Vi i Åstorp tror på en stark lokal och regional verksamhet och vill att andra delar denna syn och värnar om tävlingsverksamheten i distriktet. Vi tycker att det är en ära att bli slutsegrare i Skånes Ungdoms Grand Prix, vi tycker att det är en ära att vinna i finalspelet och vi är stolta över de framgångar vi som klubb fått. Precis som vi tycker det är en ära att bli Skånsk Mästare. Vi tjänar alla på en livlig tävlingsverksamhet i Skåne – frågan är hur vi ska få den att bli bättre. Använd kommentarsfältet och diskutera frågan. Ni kan också passa på att gratulera våra spelare som gjort en bra säsong.