Mycket lyckat läger och lägerturnering!

Under veckan har 26 spelare, pojkar och flickor deltagit i vårt träningsläger i Åstorps Sporthall. De har kämpat på i värmen på ett bra sätt som lovar gott inför säsongen.

Lägret avslutades med en K-3 turnering där vi tackar dels deltagarna från andra klubbar, Allerums GoIF, Höganäs BTK, Köpingebro IF, Eslövs Ai BTK, Strövelstorps BTK, Trelleborgs BTK och BTK Hylte. Tack till spelarna från klubbarna som var med på träningen, Malmö IF, KFUM Kristianstad, Söderkulla BTK, Arlövs IK och våra vänner från andra sidan sundet, Brønshøj Bordtennis. Ett stort tack till våra utomordentliga tränare Benny Nilsson och Kim Nilsson från KFUM Kristianstad som verkligen tog väl hand om alla och hade en givande och bra träning.

På lägret har vi kört 14 pass pingisträning. Det har varit ganska mycket fys där vi startat varje dag med en morgonjogging. Vi har även spelat bowling och fotboll. Under fredagsmorgonen höll Martin Sjöström i en kickboxningsträning som var väldigt uppskattad.

I tävlingen fanns det några från lägret som utmärkte sig, bland annat Jonathan Zier från KFUM som vann både P-12 och P-14. Speciellt i semifinalen i P-12 mot Albin Persson Kågeröds BTK var det ett spel som nog inte många har sett av 11-åringar i landet. Publiken stod upp och applåderade flera bollar och det är sällan man ser på tävlingar. Spelet som de två visade upp var riktigt bra trots träningen hela veckan. Så att det inte finns talang bland 01:orna i landet kan inte jag förstå i varje fall när man sett de spela. De är riktigt på gång skulle jag vilja säga. I varje fall i Skåne. Det fanns tre till som skall vara med på rikslägret i Eslöv för 01 och 02:or med på lägret, Diego Orantes från Arlövs IK, Frederik Albæk och Marcus Engvall, båda från Åstorps BTK, och de spelade också stundtals bra i tävlingen. Benjamin Ljungberg Malmö IF förlorade två finaler men han spelade också bra under tävlingen. Hade han visat samma gnista för att träna hade det blivit riktigt bra där också. Alexander Albæk visade att han gått framåt riktigt mycket på sista tiden och han slutade två i HS-2 och HS-Ö där klubbkompisen Billy Wahlgren vann båda klasserna. Men frågan är när inte Alexander och Sebastian Karlsson, som varit på tre läger under juli månad inte är så slitna, gått om Billy. Om man tittar på spelet har dessa båda herrar gått framåt riktigt mycket. Sedan måste jag få framhålla Samuel Ripa från Malmö IF. När han började träna i söndags hade han svårt att hänga med. Men han gnällde inte under hela veckan utan kämpade på och han fick sin belöning när han vann en match i P-12 och alla som såg honom på söndagen kunde inte tro att det vara samma kille under lördagen. Kul att se. Det var även kul att se Moa Sjöström som för första gången gick till slutspel i F-12. Moa och Nadja Astafjeva har verkligen kämpat på träningen och det ger resultat till slut.

Finns en hel del namn jag inte rabblat upp här men ni har alla skött er kanon under veckan och i tävlingen, och det bådar gott inför säsongen som strax börjar. Sluta inte träna nu utan ligg i ordentligt!

Resultat från tävlingen kan ni se här (pdf)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest