Natalie Luu – dagens lirare

Andra dagen av Öresundsspelen blev riktigt lyckad för Åstorps spelare och det fanns en hel del att glädjas åt.

Vi börjar med det allra roligaste… Natalie Luus framgångar. Hon vann F14 och blev tvåa i F15. Och eftersom det här var en klass 1-tävling var det en rejäl framgång. Felicia Do spelade också riktigt bra och kom trea i F14. Bland annat besegrade hon Wilma Björn från Falkenberg för första gången på hur länge som helst. Och det var dessutom en övertygande seger. Hon hade även matchbollar i semifinalen mot Natalie.

Killarna nådde inte lika långt, men det finns en del att glädjas åt även där. Loa Schoug fick spelet att lossna för första gången den här säsongen, vilket var riktigt roligt. Det blev en sjätteplats i P14, men det bästa var ändå hur han spelade och hur han utmanade äldre och betydligt högre rankade spelare. Sebastian Karlssons söndag innehöll inte så många matcher, men det han kan ta med sig är att han tog set av Skurups Viktor Johansson.

Lillebror Albin Karlsson började dagen trögt, men spelade upp sig efter hand. Och med mer träning blir det ännu bättre. Men det hänger ihop med att han blir fri från sina knäproblem. Henrik Selmquist hade inte de bästa förutsättningarna eftersom han varit sjuk en tid och tappat både vikt och kraft. Det märktes i matcherna, men man såg också att spelet finns där och han klarade sig ett par omgångar i HJ20. Nu gäller det bara att han blir frisk och kan träna ordentligt.

Slutligen finns en sak till att glädjas åt: Det är riktigt roligt att se hur Åstorpsspelarna tar hand om varann ute på tävlingar. De sitter tillsammans, umgås och de stöttar varann när det är dags för matcher. Bland annat hjälpte till exempel Felicia Natalie under finalen, trots att det var Natalie som minuterna innan slagit ut henne. Sånt är viktigare och roligare än många segrar.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest