Succé i Skurup under lördagen!

När Skurupsloopen inledes under lördagsförmiddagen så blev det succé i säsongens första tävling, vilken också var en K-1 tävling. Samma som fjolårets R-1 tävling. Klubben fick en klass-seger, en andraplats, tre tredjeplatser, två femteplatser och en niondeplats.

På förmiddagen inträffade något som jag inte varit med om innan i en så här stor tävling. Alla Åstorpare som var igång gick vidare från poolspelet. Maida Skrijelj gick vidare i F-11 och slutade på en tredje plats. I pojkar 11 gick både Frederik Albæk och Marcus Engvall vidare från poolen och slutade även de på en delad tredjeplats.

I HJ-17 hade vi med tre deltagare och bäst gick det för Henrik Selmquist som slutade tvåa, trots att han hade ont i magen och sedan fick lämna in i HJ-20. Trots sina skadebekymmer var spelet stundtals bra. Sebastian Karlsson slutade på en femteplats efter att han förlorat mot “Henke” i kvartsfinalen med 3-1. Tävlingens största överraskning var kanske Alexander Albæk som slutade på en niondeplats och fick sina sju första kvalificeringspoäng till J-SM. Kul Alex.

På eftermiddagen fick Marcus och Frederik det lite för svårt i HS-4 men de spelade riktigt bra stundtals, så de föll med flaggan i topp. I klassen spelade även Alexander som tog sig fram till kvartsfinal där han tyvärr sedan föll med 3-1 mot Caroline Tanska. Sedan kom dagens seger i klassen genom Sebastian som slog Caroline med 3-1 i finalen. Men han hade en tuff kamp i kvartsfinalen mot träningskompisen Hampus Olsson från KFUM Kristianstad där han räddade en matchboll i ställningen 2-0 och 10-9 till Hampus med minsta möjliga marginal. En otagbar nätrullare. Efter den bollen så var det inget snack om var segern skulle gå. Han vann setet med 12-10 och de sista två väldigt klart.

En väldigt bra start för klubbens spelare på säsongen och i morgon söndag fortsätter det med fler klasser och fler spelare. Natalie, Felicia, Maida, Albin, Loa, Marcus, Frederik, Johannes, Tim, Sebastian och Alexander fortsätter spelet och vi hoppas på nya framgångar för de våra.

Resultatet för lördagens spel ser du här här (pdf).

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest