Loa vann i Köpenhamn

Loa Schoug var den av våra spelare som lyckades bäst i Köpenhamn i helgen. Men det fanns mycket annat att glädjas åt.

Loa & Natalie

Loa & Natalie

Vi börjar med Loa, han hade en hård resa genom en av pojkklasserna där han manövrerade ut flera bra spelare på sin väg fram till segern.  Särskilt semifinalen var en hård match, men genom att spela smart lyckades Loa manövrera ut den hårtslående kortnabbspelaren.

Finalen blev en lite märklig match, det var ju två klubbkompisar som möttes! Och det märktes… inga ossningar, inga knutna nävar. Loa och Natalie Luu uppträdde som klubbkamrater ska göra. Och det gjorde för övrigt resten av åstorparna som var kvar och tittade på upplösningen i pojkklassen. De stöttade sina kompisar på ett föredömligt sätt.

Natalies andraplats är ju förstås också något att glädjas åt, precis som Marcus Engvall andraplats i en yngre pojkklass. Frederik Albæk kom till semifinal i en klass och storebror Alexander nådde som bäst en kvartsfinal, men det var inte illa med tanke på att det var många deltagare i pojkklasserna.

Måste nämna Felicia Do också. Även hon gick långt, hon nådde kvartsfinal i den pojkklass Loa vann. Sebastian Karlsson spelade bara på lördagen och var inte riktigt nöjd med sin insats. Men helt missnöjd bör han absolut inte vara, han spelade riktigt bra i ett par matcher. Och det är dem man ska komma ihåg. Våra yngsta tjejer den här helgen var Moa Sjöström och  Nadezhda Astafjeva. Först var det Nadezhda som var väldigt nöjd när hon vann pokal, sedan kunde Moa glädjas åt riktigt bra spel som ledde till att hon vann sin pool!

Slutligen – efter de yngsta kommer den äldste… Ulf Kristiansson vann HS4 på lördagen och blev så överraskad av framgången att han efteranmälde sig till HS3 dagen därpå. Där han nådde semifinalen. Utöver det ovan nämnda nådde våra spelare fler framskjutna placeringar som vi kan och ska glädjas åt. Men det finns en sak till som är bra: Åstorpsspelarna stöttar och hjälper varandra.

Det är en fin känsla att se hur de tittar på varandras matcher, applåderar och ger goda råd och tröstar när det inte gått jättebra. Och det är kul att se hur de umgås på ett naturligt sätt mellan matcherna. Det är precis som det ska vara när man är med i en klubb!

Den som vill detaljstudera resultaten kan gå in på dbtu.dk och hitta resultaten från Copenhagen Adidas International.

2 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest