Tung helg i Halmstad

Den svåra tävlingen i Halmstad blev tuff för våra spelare. Samtliga spelare fick vända hem utan att ha nått några större framgångar.

Nu är ju inte enskilda tävlingsresultat särskilt intressanta när det gäller ungdomspingis, även om det givetvis alltid är roligare att vinna än förlora. Det allra viktigaste är utveckling på sikt, att man lär sig mer och mer. Och vi får väl hoppas att elittävlingen i Halmstad gav nyttiga erfarenheter. För i slutet på månaden väntar nästa riktigt svåra tävling…

Allra tyngst hade nog Frederik Albæk det. Han fick “lära sig” att pingis kan vara en sport med små marginaler. I både P12 och P13 missade han nämligen slutspelet på seträkning! I P14 och P15, som var cupspel, åkte han ut i första matcherna. Men han var inte ensam om det, Loa Schoug råkade ut för samma sak i de två klasserna.

Felicia Do och Nathalie Luu kopierade varandras resultat. I F14 vann Felicia en match, medan Nathalie åkte ut med en gång. I F15 blev det tvärtom…

De äldre killarna, Henrik Selmquist, Alexander Albæk och Sebastian Karlsson hade det inte mycket roligare. I HJ17 vann Henrik en match innan han ställdes mot Alexander Franzén som senare vann klassen. Sebban vann också en match, innan tävlingen var över medan Alexander förlorade i första matchen. I HS2 vann Henrik en match innan det tog slut, medan Sebban och Alexander hade spelat färdigt efter första matchen…

Slutligen måste sägas att vi inte ska deppa över de klena resultaten. Vi lär oss hela tiden och de tuffa tävlingar vi varit iväg på ger en rätt bra bild av vad vi behöver träna mer på. Och när vi gör det så kommer också resultaten. Det blir bättre så småningom.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest