Derbydags i division 2 SSS!

På lördag den 13 oktober spelar Åstorps A-lag sitt andra samandrag för säsongen i Allerum.

I första omgången för 2 veckor sedan startade laget med att vinna en match mot IF Ale och sedan pressa Eslövs PK i den andra matchen. Då hade de lite stolpe ut mot Eslöv eftersom Sebastian Karlsson blev skadad i ryggen. Med en frisk Sebban så kunde det mycket väl blivit en poäng i matchen. Nu går Robin Pettersson in i laget igen och han visade gryende form i helgens spel i Cliffton efter att han kom hem från Norge förra veckan. Sedan storspelade ju Viktor Stilling, Henrik Selmquist och Billy Wahlgren vilket bådar gått.

Laget börjar klockan 10.00 mot Allerums GIF. Deras lag är samma som i fjol. Men som vi vet så har de fler bra spelare att sätta in så det kommer att bli tufft i den drabbningen. De verkade mer tränade i år av det vi såg i Borrby, där de vann klart mot Råå BTK och IFK Lund. Klar seriefavorit ihop med Skurup.

Klockan 14.00 startar den andra matchen och då möter vi Råå BTK, som i Borrby kanske inte kom upp i riktigt normal standard. Så det är två riktigt tuffa matcher. Men vi tror på att de tar något eller några poäng om vi har lite tur med uppställningarna.

Hela serie programmet kan ni se här med matcher och tabell.

Måste också säga att det ser lovande ut för A-laget eftersom det nu finns en 6-7 spelare som kan konkurera om platserna. Det är Robin, Billy, Viktor och Henke som spelar i helgen. Men även Sebban, Alexander Albaek som kommer med stormsteg efter träningar nere i Eslövs pingisgymnasium och inte minst vår nye Daniel Lykoczky som om någon månad kommer att vara någon klass bättre än nu. Får han dessutom en massa matcher mot kvalificerat motstånd där han kan få upp tempot så lär han bli svårstoppad.

Spelarna har också bra grupper att träna i: Robin, Billy, Daniel, Loa, Albin och Classiclirarna gör att det är kvalitet i Åstorp; Henke, Sebban och Alex går på pingisgymnasiet i Eslöv; och Viktor Stilling tränar mycket med det Danska juniorlandslaget – vilket borde betyda att alla har kvalitet på träningen och goda utvecklingsmöjligheter. Kul.

Hoppas att det kan komma lite folk från Åstorp och heja på de våra i matcherna i Allerum i helgen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest