Två förluster för A-laget

Under lördagens sammandrag i Allerum blev det tyvärr förlust mot Allerums GIF med 8-4 och mot Råå BTK med 8-3.

Allerums GIF spelade betydligt bättre än ifjol. Skulle tro att de har börjat träna lite mer, för efter det vi såg var de både rörligare och mycket säkrare i sitt spel.

Tyvärr gick Viktor Stilling sönder i axeln. Han kunde inte göra sig riktigt rättvisa så han vann inga av sina tre matcher. Henrik Selmquist gjorde vad man kunde begära av honom, han vann mot Lars Tönissoo med 3-2 och mot Glen Davidsson med 3-1. Han spelade även bra mot Jonas Parnevik, trean från veteran-VM i Stockholm i år. Men tyvärr la han med 3-1. Han vann även dubbeln med Sebastian Karlsson som fick hoppa in i stället för Viktor i dubblen. Tur han hade kläder med sig i bilen så vi slapp lämna WO. Billy Wahlgren kom inte alls upp i samma standard som innan under säsongen så det blev två förluster för honom. Robin Pettersson vann mot Tönissoo med 3-2 och la mot Jonas. Dubbeln förlorades med 3-1.

Matchen mot Råå BTK var jämnare än vad slutsiffrorna visar. Det var endast en match som slutade efter 3 set, fem matcher slutade efter 4 set och det var även fem 5-setsmatcher. Så man kan kanske säga att deras rutin från division 2 och högre gav utslag. Här hade Henrik stolpe ut mot Kristoffer hermansson och Joakim Karlsson, som han förlorade med 3-2 i set. Han var bra med men denna gången var han tyvärr inte starkast på slutbollarna som han brukar vara. Sebastian fick spela från start och han tog vara på chansen och han är väl den ände i truppen som får godkänt. Han slog för första gången sin kompis Marcus Nilsson med 3-2, sedan spelade han bra mot Ulrik Johannesson som han förlorade med 3-1 mot. Henrik och Sebastian vann även dubbeln och de visar att de är ett bra dubbelpar. Det är något som laget saknat innan, vilket kan bli avgörande framöver i kampen om nytt kontrakt. Billy slog även han Marcus efter en riktig rysare. Han vann med 15-13 i avgörande set. Robin hade det tyngre och förlorade mot Joakim och Kristoffer efter 4 set.

Resultat från serien och från matcherna mer i detalj kan ni se om ni klickar här.

Man kan väl nu se att vi kommer att hålla till i de nedre regionerna i serien ihop med IF Ale, IFK Lund och kanske Österlens PK. De är de lagen vi kommer att få slås mot om vi skall klara nytt kontrakt. I toppen håller jag Allerums GIF som favorit om det är dessa lag som spelar nu skall spela. Men Skurups BTK har licenserat Christoffer “Stuff” Pettersen som spelade i BTK Rekords A-lag när de var uppe i pingisligan sist och han är nummer 15 på den danska rankinglistan. Han blev även Dansk mästare med Köpenhamns BTK ifjol. Kan bli en riktigt sevärd match mot Jonas Parnevik i Allerum om nu “Stuff” kommer som det är sagt.

Men glöm inte att Åstorp, Skurup, Eslöv och Råå BTK har de yngsta lagen i serien och med kanske mest utvecklingsbara. Så någon handduk behöver vi absolut inte kasta in.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest