Många medaljer i DM!

Vi fick en Skånsk mästare och det var Sven-Inge Jönsson som knep första platsen i +60 år. Grattis.

Men han var inte ensam om att ta medaljer under detta DM som spelades i Kristianstad i helgen. Där fanns många glädjeämnen och vi gör som vi gjort innan. Vi går igenom spelare för spelare och hoppas att vi inte glömmer någon. Vi börjar med de yngsta spelarna och går uppåt i ålder. Så prestationerna är inte rankade:

I Pingisiaden hade klubben med tre deltagare och alla gick vidare till regionsfinalerna i Vaggeryd den 14-15 december. Maida Skrijelj slutade på en delad tredje plats. Hon förlorade semifinalen med 12-10 i avgörande set och spelet var riktigt bra. Kul att se att det gått framåt riktigt ordentligt. I F-12 tog hon några set men det ville sig inte riktigt. Betänk att hon endast är 10 år och hon har ett år kvar i pingisiaden.

Marcus Engvall slutde femma vilket räckte till att ta sig vidare till regionsfinalen. Men hans prestation i P-12 var nog strået vassare. där gick han till semifinal och slutade på tredje plats. Nämnas kan att han var den ända spelaren under dagen som slog slutsegraren Albin Persson Kågeröds BTK och det gjorde han i P-12. Det går framåt med stormsteg just nu vilket är kul att se.

Frederik Albaek slutade på tredje plats efter att ha spelat strålande. Här går det också framåt. I P-12 slutade han femma vilket också är bra gjort. I dessa tre lirare har klubben framtiden säkrad.

Nadezhda “Nadja” Astafjeva och Moa Sjöström spelade i F-12. de visade att de är på gång men har en bit kvar. Men de närmar sig de andra vilket är kul

Loa Schoug slutade på en femte plats i klassen vilket var godkänt i P-14. Han visar fortsatt upp ett fint spel. Han spelade även herrdubbel ihop med Hampus Ohlsson från Kristianstad men där åkte de ut direkt.

Sebastian Karlsson har väl haft bättre helger i pingishagen. Men så är det när man ökat träningsdosen med det dubbla. Det går neråt efter ett tag innan kropp och knopp har fattat vad som är på gång. Det fanns trots allt ljuspunkter i spelet imellanåt. Han fick med sig en medalj i HJ 20 dubbeln ihop med Alexander Albaek.

Helgens största sensation i tävlingen utropar jag Alexander Albaek som. Han tog sig vidare i HJ-17 på lördagen efter att han slagit duktige Emad Velayati IFK Lund med klara 3-0 i poolspelet. Han slutade sedan på en femteplats. På söndagen spelade han i HJ-20 och där kom helgens största sensation. När han slog en av div 2:s bäste spelare tillika försteedade Thomas Håkansson från Skurups BTK i poolen och vann av bara farten poolen. Placeringen blev trea vilket är mer än godkänt. Han tog också en fin silvermedalj med “Sebban” i HJ-20 dubbeln. Vilka framsteg han gjort i höst, suveränt bra. Nu konkurrerar han på allvar om en A-lagsplats till våren.

Daniel Lukoczky slutade på en tredjeplats i HS-2 och sedan vann han några matcher till i de andra klasserna. Klart godkänt facit.

Billy Wahlgren storspelade under lördagen och tog sig till slutspel i HS-Elit efter att han bl.a slagit Samuel Roos för första gången.

Sedan har vi då Sven-Inge “Klicken” Jönsson kvar. Han storspelade i HS 60 och vann. Han tog även en silvermedalj i dubbel ihop med Ingvar Svensson från Limhamns BTK. Om han vill så vore “Klicken” en klar förstärkning i vårt division 4 lag.

Natalie Luu och Felicia Doo var inte med. Om de varit det så hade nog fler medaljer inkasserat till klubben. Men de gjorde debut i Danmarks elitserie under helgen. Brønshøj förlorade alla sina tre matcher men enligt rapporterna från dem så hade det varit en givande och kul upplevelse. Natalie vann en match och Felicia hade stolpe ut i en match där hon förlorade med 11-9 i avgörande set. Men nu är debuten avklarad så det kommer troligen att bli bättre nästa gång i serien för dem.

Resultaten från DM hittar ni om ni klickar här.
Resultaten från Danska Elitserien för damer hittar ni här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest