Tre klassvinster i Eslöv i helgen

Vi fick tre sköna segrar i Blomsterbergs Cup i Eslöv i helgen. Och inte nog med det, det blev en del andra riktigt bra placeringar.

Våra vinnare heter Sebastian Karlsson, Loa Schoug, Daniel Lukoczky och Robin Pettersson. Ja, vi har fyra segrare i tre klasser… Men vi tar det här spelare för spelare:


Majda Skrijelj
visade än en gång att hennes flitiga tränande ger resultat. Hon blev trea i F11 och förlorade ytterst knappt i semifinalen mot slutsegaren (som sedan vann finalen överlägset). Majda blev även trea i F12!

Moa Sjöström har tidigare visat att hon kan spela bra, till exempel i Köpenhamn tidigare i höstas. Nu fick hon en rejäl framgång i en tävling här hemma då hon blev trea i F12.

Bra gjort av tjejerna och vi blir inte förvånade om det blir fler framgångar framöver!

Frederik Albæk fortsätter att göra bra ifrån sig och blev tvåa i P11 där han stod emot slutsegraren Albin Persson från Kågeröd riktigt bra. I P12 kom Frederik på en hedrande tredjeplats. Han spelade även i HS4 och HS5, men det ska man mer se som en träning, ett matchpass. Motståndarna var lite för bra och för rutinerade.

Marcus Engvall gjorde också en bra turnering. I P11:s semifinal åkte han ut mot samma spelare som Frederik, nämligen Albin Persson. Och även Mackan gjorde en bra match och visade att han gått framåt rejält. I P12 kom han femma men var den spelare som slutsegraren hade allra störst problem med. Mackan spelade P14 och P15 också, men där var motståndet självklart lite för tufft även om Mackan var nära till placeringar även i de klasserna. Hans vilja att lära ger resultat.

Alexander Albæk hade ärligt talat ingen framgångsrik helg, vilket man kanske hoppats på eftersom han spelat riktigt bra den senaste tiden. Han blev trea i HS4, femma i både HS3 och HS5. Kanske lossnar det nästa helg? I dubbelspelet var han delaktig i en match med ett överraskande resultat, men det återkommer vi till…

Sebastian Karlsson fick äntligen stå som slutsegrare i en tävling. Han har varit nära, han har spelat bra… men det har liksom kluddat till sig trots att han ofta gjort enstaka väldigt bra matcher.  Han var värd att gå hela vägen nu! Sebban vann HS4 och kom trea i HS2. Han var också med i den där dubbeln med överraskande resultat.

Loa Schoug fortsätter att göra framsteg och spela riktigt bra. Han vann P14 och kom tvåa i P15 där koncentrationen tyvärr tog slut i finalen. Men utvecklingen ser lovande ut och han har ett både irrationellt och moget spel. Loa var för övrigt också med i den där dubbeln…

Robin Pettersson blandade och gav den här helgen. Allra bäst, resultatmässigt, gick det i herrdubbeln som han utan större problem vann tillsammans med Daniel Lukoczky. Men även finalplatsen i HS2 var en riktigt bra placering. Han var dessutom bra med i finalen så en seger där var inte långt borta.

Daniel Lukoczky fortsätter att skaffa sig nyttig matchträning och dessutom blir det så att han når framgångar under tiden. Dubbeln vann han tillsammans med Robin, men han kom också tvåa i HS3 där han förlorade en mycket jämn final. Han nådde också två semifinaler, i HS2 och HS4, och med lite fler matcher i kroppen hade han sannolikt gått längre i åtminstone HS4.

Slutligen… den där dubbeln med överraskande resultat.

Tre åstorpare, Alex, Sebban samt Loa, och en kågerödsspelare, Måns Persson, var inblandade. Och det fanns väl ingen i hallen som trodde att Måns och Loa skulle ha en chans mot Sebban och Alex. Men Måns och Loa insåg efter en trevande inledning att de faktiskt kunde vinna.  Och till slut vann de efter en jämn femsetare! Sedan var de minsann nära att även vinna semifinalen, men de fick till slut ge sig i femte set. Men en hedrande tredjeplats i klassen för Loa och Måns blev det, vilket var långt bättre än nån vågat tro.

(foto: Martin Sjöstrom & Ulf Kristiansson)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest