Vinst för U-laget och förlust för Classic

På torsdagkvällen mötte Classiclaget Eslövs BTK 2 och som väntat blev det tuffare än förra matchen då vi vann med 8-2. På uppvärmningen var vi jättebra, smidiga, blanka i pälsen och snabba som vilket juniorlag som helst. Tyvärr visade sig att vi toppade formen några minuter för tidigt…

Matchen blev mycket jämn och efter dubblarna stod det 5-5. Vi tog en singel var och Kenneth Bokne/Henrik Kylberg vann sin dubbel. Jag och Christer Emilsson slarvade bort en klar ledning i första set i vår dubbel och det straffade sig. Matchen innehöll fyra stycken femsetare, vi förlorade alla! Det är ju såklart inte godkänt. Ralf Hettne spelade tre av dessa och hade bl.a matchboll emot sig mot mig men han redde ut det också. Han och Jonatan Andersson vann alla sina singlar. En annorlunda och ojämn femsetare spelade Christer mot Jonatan, det jämnaste setet slutade 11-6.

Efter dubblarna trodde vi ändå starkt på 7-7, men så blev det inte. Först blev jag helt utspelad av Jonatan i tre snabba set, det bara svischa till och kändes som att en lätt reumatisk sengångare mötte en kobra, samtidigt åkte Christer dit i en femsetare mot Ralf. Men det var ju i de två sista matcherna vi trodde på vinst. Kenneth började bra mot Hampus, 11-2 i första. Men Kenneth är inte van att vara uppe så sent och han tappade allt spel. Det såg mest ut som att han stod och tänkte på om han skulle ha ost eller korv på kvällsmackan. Hampus vann med 3-1. Därmed hade Henkes sista match ingen betydelse. 8-5 till Eslöv.

I tisdags hade U-laget också en riktig batalj mot Kågeröd. I den matchen spelades sex femsetare, Åstorp vann endast två. Men ungdomarna lyckades i alla fall vinna med 8-6. Starkt. I laget spelade Markus Engvall (två vinster + dubbel) Frederik Albæk (två+dubbel) Jim Persson (två+dubbel) och Joakim Nilsson (en dubbel). Laget ligger nu trea inför uppehållet och det måste väl ges minst VG på det.

Nu hoppas vi på positiva rapporter från helgens tävlande.

Kent

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest