A-laget förlorade med hedern i behåll

Det har varit en tuff säsong för vårt A-lag i division 2, men det är harmoni i laget och det görs riktigt bra insatser.

Alldeles nyligen och överraskande lämnade två spelare i a-truppen klubben samtidigt som en tredje spelare meddelade att han inte var intresserad av att komma till Sverige och spela för oss.

Det kunde ha sänkt humöret men i stället blev det tvärtom. Tre av de ordinarie spelarna i A-laget (Billy Wahlgren, Robin Pettersson och Daniel Lukoszky) är ju trots allt kvar och den fjärde platsen fick den här gången tas av 13-årige Loa Schoug.

Och knappt hade bläcket på övergångshandlingana hunnit torka förrän de fd åstorpsspelarna Henrik Selmqvist och Sebastian Karlsson spelade för Eslöv mot sina gamla klubbkamrater.

Den uppgiften blev lite för svår för Sebban som förlorade sina matcher, medan Henke vann sina.

Eslöv vann matchen med 8-4, men det var faktiskt nära att det blev 7-7. Debutanten Loa ledde nämligen med 2-1 i set mot Eslövs tredjeman men förlorade fjärde set med knappa 10-12. Och sedan förlorade han även femte set.

Om Loa lyckats vinna det jämna fjärde setet hade lagmatchen slutat oavgjort för Robin och Daniel hade med största sannolikhet vunnit de två sista matcherna.

– Loa uppförde sig exemplariskt och spelade mycket bra, sa tränaren och lagkamraten Robin efteråt.

Även Robin kan vara nöjd med sina insatser. Framförallt med att han besegrade duktige Emil Ohlsson i Skurup i den andra lagmatchen.  Emil hade 12-3 i kvot före matchen mot Robin.

– Och Daniel slog Thomas Håkansson som hade 17-4 i kvot, vilket var bra gjort, säger Robin.

Som också tycker att Billy spelade bra i sina matcher. Bland annat vann Billy över Skurups Viktor Johansson.

– Insatsen mot Skurup var lagmässigt bättre än den mot Eslöv. Loa och Billy gjorde till exempel en riktigt bra dubbel mot dem.

Robins och Daniels dubbel var nog inte så dålig den heller, för de vann.

Matchen slutade 8-4 till Skurup och Åstorp ligger kvar på näst sista plats i serien. Visst finns det fortfarande chans att klättra ett eller två steg och klara sig kvar i division 2, men det ser svårt ut.

Nästa sammandrag är i Eslöv den 16 februari och då är det Råå BTK och Allerum som står för motståndet.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest