Robin Pettersson ny huvudtränare

Det blir en del nyheter när träningen nu drar igång igen efter jullovet. Den största förändringen är att Robin Pettersson är vår huvudtränare från och med nu. Angelica, Uffe, Henrik och Classic-gänget kommer förstås att finnas med och hjälpa till även framöver.

Det finns flera fördelar med den här ändringen. En är förstås att Robin kan väldigt mycket bordtennis och att han har erfarenheter som tränare.

En annan fördel är att en person nu är den sammanhållande kraften som kan planera träningar och tävlandet på sikt. Det har varit lite splittrat under hösten då ansvaret för träningen legat på flera olika personer.

En annan förändring är att vi justerar och anpassar träningarnas längd, bland annat utifrån spelarnas ålder. Två timmars intensiv träning är ett för långt pass för de riktigt unga spelarna och för dem som står i början av sin pingiskarriär.

Vi är övertygade om att det kan vara bättre med kortare pass med hög kvalitet för unga spelare, att det blir lättare att hålla koncentrationen. Vi har också fått signaler om att träningen slutat lite för sent på kvällen för en del spelare.

Men det är viktigt att påpeka att ingen stoppas från att spela bordtennis, ingen stängs ute – sånt sysslar vi inte med i Åstorp. Om man inte ingår i den gruppen som även i fortsättningen ska träna två timmar så finns det alla möjligheter att visa att man både kan och vill träna två timmar i stället för en.

Det kommer nästan alltid också att finnas möjligheter att stanna kvar efter träningen och spela med nån kompis, även om man inte kan räkna med att tränarna under den stunden alltid kan finnas till hands för instruktioner. Så skillnaden blir inte så stor. Men vi tror att den är bra. En timmes intensiv träning som sedan kan, om spelarna vill, följas av eget spel. Eller egna övningar.

De som även i fortsättningen ska träna två timmar är givetvis de äldre, men också  rutinerade tävlingsspelare och de som kommer på i princip alla träningar. (Samt de som är aktuella för SM-spel senare i vår).

Daniel Lukoczky, Jim Persson, Billy Wahlgren, Loa Schoug, Jonas Niva, Felicia Do, Natalie Luu, Marcus Engvall, Frederik Albæk samt de i Classic-gänget som vill träna mer än tisdagar. Dessa tränar som vanligt måndag, onsdag och torsdag mellan 18.30 och 20.30. Övriga tränar samma dagar, men mellan 18.30 och 19.30.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest