Succé för Frederik i Talangjakten

När Sveriges bästa 11-åringar samlades till en inbjudningstävling i Stockholm hade vi två spelare med; Frederik Albæk och Marcus Engvall.

Tävlingen som heter Talangjakten är en tuff tävling över två dagar där man spelar hela 14 matcher! Och alla matcher är viktiga eftersom man efter poolspelet delas upp i olika grupper för att sedan spela om alla placeringar.

Bara det att ha två spelare med i ett så fint sammanhang är riktigt bra, men sedan lyckades Frederik toppa det med en väldigt bra placering.

Han tog sig vidare till A-slutspelet och det var inte bara bra, utan också lärorikt. Både för Frederik och alla andra som läser detta… det var nämligen en så hård fight om platserna i A-slutspelet att det krävdes seträkning för att skilja spelarna åt. Där var Frederik bäst och det visade sig än en gång att varje boll, varje set kan vara viktigt.

Frederik kom till slut på plats nummer 12 i den här svåra tävlingen där bara de bästa 11-åringarna i Sverige var med. Riktigt bra gjort!

Mackan nådde inte lika högt men även han kan i efterhand ändå vara nöjd.  Han gick till C-slutspelet och slutade på plats 36. Men då ska man komma ihåg att han inför tävlingen var nummer 40, så han placerade sig bättre än sin ranking. Kanske hade det kunnat sluta ännu lite bättre om han inte lämnat WO i de sista matcherna på grund av skada.

 Nästa stora mål för de här grabbarna är kanske att försöka kvalificera sig till USM senare i vår, även om de är ett år yngre än den yngsta SM-klassen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest