Classic kopplar grepp

Dags för  en rapport från Classics senaste äventyr. En av säsongens roligaste matcher är till ända. Efter en lång och spännande kvällsmangling stod Classic som vinnare med 8-6.

Kvällens lag: Kent Tillgren, Christer Emilsson, Björn Nilsson och Henrik Kylberg. Motståndare var Scania från Landskrona. Lagen följdes åt i protokollet fram till 3-3 då vår trea (Björn Nilsson) och fyra (Henrik Kylberg) slog Scanias motsvarigheter ganska komfortabelt.  5-3 inför dubblarna. Björn och Henke gjorde sin plikt medan jag och Christer mest sprang i vägen för varandra.  6-4. Sen åkte både jag och Christer dit mot Scanias duktiga etta och tvåa. 6-6 ! Men Classics styrka är ju lagets jämnhet och Björn och Henke hade inga problem att bärga segern, Björn har inte slagit så många smashar sen skolmästerskapen 1970 och Henke kunde hålla sina hårdrocksnerver i styr denna gången. 8-6!

Det blev endast tre femsetare i denna matchen, vi vann två av dessa. Scanias Robert Dujmovic tog rejäl revansch på oss och vann sina tre (hade 0-4 mot oss innan denna match), närmast att ta honom var Björn som förlorade en välspelad femsetare med 10-12 i skilje. Samma siffror i skiljeset blev det i min favör mot Scanias Jörgen Olsson i en svängig och kul match att spela.

I övrigt var allt som vanligt: Christer ska sluta spela, Björn tyckte han var bäst och lagledare Kennet försökte utan framgång psyka motståndarna innan match, mycket trash talk där… Själv kommer jag på exakt vad jag ska träna på för att bli bättre, tyvärr kan jag inte komma ihåg allt så länge. Ynglingen Henke bara håller med när gamlingarna yrar och gaggar efter match, psykologen Rolf har ju sagt att det är bäst så. Och väl i omklädningsrummet har Christer ångrat sig igen….

Veckorna innan denna batalj har vi inkasserat två 8-0 segrar. Den senaste i förra veckan mot serietvåan BT Syd, överraskande enkelt för alla inblandade. Där visade Henke vägen genom att slå deras etta i inledningen, som sedan inte alls kom upp i normal standard. Classic hade samma lag som i Scania matchen.

Innan dess blev det också 8-0 (utan setförlust!) mot jumbon Klippan/Strövelstorp, förutom Björn och Christer spelade Jim Persson och Felicia Do. Starkt spel av Felicia, hon släppte inte många bollar i den matchen.

Nu återstår tre omgångar och det ser onekligen bra ut. Men som alla vet: I cricket händer absolut ingenting, i pingis kan allt hända.

6 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest