Tre vinster och bra spel i Kävlingespelen

Vi ska väl inte överdriva och säga att vi ägde Kävlingespelen, men vi gjorde minsann riktigt bra ifrån oss.

Tre klassvinster, två andraplatser och fyra tredjeplatser gör att vi var bland de absolut bästa klubbarna. Och samtliga från Åstorp som ställde upp i helgen kan vara nöjda med sina insatser, för det är ju faktiskt så att man kan spela bra men ända hamna utanför de främsta placeringarna.

Frederik Albæk: Han är tillbaka på allvar efter sin influensa och efter bra träningar i veckan dominerade han rejält nere i Kävlinge. Han vann P11 och blev tvåa i P12.  Snyggt jobbat!

Marcus Engvall: Spelade enligt rapporterna riktigt bra och kämpade tappert trots att han inte hade marginalerna på sin sida. Men det blev i alla fall två femteplatser, i P11 och P12. Bra kämpat!

Loa Schoug: Kom inte riktigt igång i P14, som var den första klassen för dagen, men slutade ändå trea. I P13 gick det bättre och där lyckades han efter bra spel vinna klassen, trots att han låg under med 0-2 i finalen och med matchbollar mot sig.

Jonas Niva: Han gick inte vidare från poolspelet i HJ17 och HS5, men han vann matcher och spelade stundtals riktigt bra. Han var för övrigt bara få bollar ifrån avancemang i herrklassen. Lite fler tävlingar så kommer resultaten.

Majda Skrijelj: Hon fortsätter att spela bra och dessutom placera sig långt fram i olika tävlingar. Majda blev tvåa i F11 och trea i F12. Placeringar som hon kan vara riktigt nöjd med.

Moa Sjöström: Enligt rapporter spelade Moa bra och ännu roligare var att hennes inställning var lika bra som spelet och bättre än resultaten. Den här gången var det nära, nästa gång kanske det går ännu bättre.

Robin Pettersson: Han inledde med att bli trea i HS2 och var missnöjd med resultatet. I stället för att deppa ihop kom han igen och vann HS3 och i finalen tog han dessutom revansch på den spelare som slog ut honom ur HS2.

Daniel Lukoczky: Spelade stundtals riktigt bra men åkte mot samma spelare i både HS2 och HS3. I första klassen stötte de ihop i kvarten och i andra klassen i semin, så hans placeringar blev 5 och 3.

Billy Wahlgren: Han var jämn… skulle man kunna säga. Han blev femma i både HS2 och HS3. Lite seg på på morgonen möjligen, men sen spelade han upp sig och det ser bra ut inför nästa helg seriesammandrag.

Björn Nilsson: Legenden imponerade med fantasirikt spel i ett ovanligt tempo och tog sig vidare till slutspel i både HS4 och HS5. Och det krävdes femsetare av betydligt yngre spelare för betvinga honom i slutspelet. Två niondeplatser var mer än godkänt.

Vi kan också notera att Robin tackar Billy och Daniel för segern i HS3: “–De tröttade ut Fredrik Stærk i kvarten och semin, så det blev lite lättare för mig i finalen!”

Fredrik Stærk från Höganäs hade fram till Robins finalvinst nästan blivit ett spöke för våra spelare… I slutet av december besegrade han Robin i finalen i Lilla Rekord-Cupen i Helsingborg. I Kävlinge vann han mot Robin och Daniel i HS2. I HS3 vann han mot Daniel och Billy innan han ställdes mot Robin i finalen. Och då vann äntligen en åstorpare mot honom!

Slutligen kan vi inte undanhålla er Kurt Albæks lika underhållande som målande beskrivning av HS4 i Kävlinge:

“Klassen för djungelpingis har utvecklat sig till en klass där samtliga regler är satta ur spel. Jag såg servar som strider mot samtliga serveregler och jag har observerat gummibelag som upphäver de fysiska lagarna…”

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest