Framskjutna placeringar i Lund

Två finalplatser, en semifinal och en kvartsfinal, det blev resultatet för Åstorps BTK i tävlingen i Lund i helgen.

Det var den yngste och den äldste som gick längst, men det innebär ju inte med automatik att just deras insatser var de bästa.

Vi börjar med den yngste, Frederik Albæk som var förstaseedad i P11. Han snubblade till i poolspelet och förlorade en mycket jämn femsetare. Men det var kanske inte så dumt. Om Frederik vunnit poolen hade han stött på den blivande slutsegraren redan i semin, nu blev det först i finalen.

Den äldste, Ulf Kristiansson, var tredjeseedad i HS5 och nådde finalen efter mycket skiftande nivå på spelet. Stundtals ganska hyggligt men oftare rätt dåligt. Men en andraplats blev det och det var bättre än seedningen.

Robin Pettersson ställde upp i HS2 och vann sin pool. Han vann också första slutspelsmatchen, men sen ställdes Robin, som var oseedad mot den förstaseedade och då tog tävlingen slut. Men han nådde kvarten och det var mer än godkänt.

Loa Schoug var oseedad i P14 och överraskade i första matchen med att vinna över den andraseedade i klassen. Loa vann poolen, fortsatte att spela bra och fick bland annat revansch på en spelare som lite överraskande besegrade honom i Halmstad för en tid sedan. Men i semin tog det stopp.

Kommande helg är det tävlingsuppehåll men sen väntar klassikern Påskaspelen i Landskrona.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest