Övertygande insats i JSM

Tre av våra spelare lyckades kvalificera sig till Junior-SM och de var där inte som några turister. Samtliga tre gick nämligen vidare till a-slutspelet!

Det var ingen stor trupp, men det var en trupp. Tre spelare i ungefär samma ålder som hjälpte och stöttade varann, som umgicks under de lediga timmarna.

Bara att de kvalificerade sig till JSM var bra. Varken Felicia Do eller Natalie Luu har tävlat och tränat lika mycket den här säsongen som tidigare. Och Loa Schoug är ”ett år för ung” för P14-klassen i JSM.

Natalie dominerade i poolspelet på fredagen och besegrade alla motståndarna. Felicia fick det lite tuffare men genom taktiskt och moget spel lyckades hon vinna två av tre matcher i poolspelet och gick vidare till a-slutspelet.

Loa hade också en tuff pool och om man ser till rankingpoängen var han ”sämst” av de fyra. Men han vann två av tre matcher och gick vidare till a-slutspelet.

Samtliga tre blev utslagna i första slutspelsmatchen, men när man ser vilka de mötte och hur de spelade så finns det absolut ingen anledning att deppa.

Natalie fick ge sig i en tuff sjusetare mot en långnabbspelare som dessutom hade en ruskigt bra forehand.

Felicia hade oturen att råka på Stina Källberg, en av svensk tjejpingis största framtidsnamn och som sedan slutade tvåa i tävlingen. Felicia vann inget set, men hon var absolut ingen slagpåse utan spelade smart och var bra med i alla fyra seten.

Loa mötte tekniske Patrik Andersson och förlorade med 4-1 i set. Men två av seten han förlorade hade han setbollar! Så han var absolut inte chanslös, det var en tuff match. Patrik gick sedan ända till semifinal i JSM och matchen mot Loa var en av de tuffaste för honom (bortsett från semin där Söderhamns Adam Blomquist var orubblig).

Spelet och inställningen i matcherna lovar gott inför nästa säsong.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest