Tuff start för A-laget

Det är alltid något speciellt med en seriepremiär och det var likadant den här gången. Fast kanske ännu lite mer speciellt än annars, för många av motståndarna är helt okända för oss.

Vårt a-lag har placerats i en serie där de flesta lagen kommer från Halland, ett från Småland och tre från nordvästra Skåne. Och efter det första sammandraget får vi nog konstatera att det är en riktigt svår serie samt att flera av lagen absolut inte gjort bort sig i en högre division.

Första matchen spelade vi mot småländska Lidhult och det slutade med en förlust med 5-8. Men två av förlusterna var jämna femsetare, så vi var absolut inte chanslösa.

Däremot var det betydligt tuffare mot halländska Ätrafors. Matchen slutade 2-8 och vi mötte helt enkelt ett lag som var ganska mycket bättre än vi. En koll på datarankingen gav samma besked. Deras bäste har 1893 poäng, deras tvåa 1852, trean 1532 och slutligen deras fyra har 1163 poäng.

Det ska jämföras med vår bäste spelare, Daniel Lukoczky som har 1703 poäng… Vår tvåa har 1456, trean 1391 och fyran 1270 poäng. Lägger man samman vårt lags datarankingpoäng, delar med antalet spelare och jämför med Ätrafors så blir skillnaden tydlig. Drygt 1600 poäng för Ätrafors mot drygt 1400 poäng för oss. Jämförelsen Åstorp – Lidhult är jämnare, vilket matchresultatet också visade.

Nu är det här teorier, matcherna avgörs vid borden och vi känner oss absolut inte slagna på förhand i kommande matcher.

Det var tänkt att vi skulle spela med Daniel Lukoczky, Lukas Schoug, Loa Schoug och Jim Persson. Men Jim blev försenad så Kent Tillgren fick hoppa in i första matchen, trots att han var förkyld. Att Kent skulle spela även andra matchen var uteslutet på grund av förkylningen, men då ställde Georg Holmqvist upp med kort varsel. Men Jim fick känna på division 3-spel i alla fall. Han spelade dubbel med Loa i sista matchen.

Nu slickar vi såren, tränar ännu bättre och åker till Allerum med gott mod den 27 oktober och tar vår första seger.

Här hittar ni serien och resultaten:
http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD2672&k=LS2672&p=1

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest