Så gick det för våra spelare

Vi har visserligen publicerat alla resultat och en massa fina bilder från Cliffton Cup, men vill ändå särskilt berätta hur det gick för våra spelare.

Vi kan väl inleda med att säga att vi ska vara nöjda för vi fick flera framskjutna placeringar. Ja, till och med klassvinster.

Vår yngste spelare var Simon Jensen som spelade i P10. Han är inte så van vid tävlingar, men gjorde riktigt bra ifrån sig. Det blev inte avancemang från poolspelet, men han ska vara nöjd med hur han spelade.

Detsamma får vi säga till Filip Freij och Tanva Janthaporn. De lyckades inte ta sig vidare från poolspelet i sina klasser, men de tar för sig allt bättre och med lite tålamod så kommer framgångarna. Bordtennis är ingen sport där resultaten kommer direkt, det krävs en hel del träning.

Näste pojkspelare var Loa Schoug och han vann P14 efter bra spel. Han var inte så långt ifrån att gå hela vägen i P15 heller, men en tuff semifinal slutade på det allra tuffaste sättet. När det stod 10-10 i femte och avgörande set fick motståndaren först en kantboll och sedan en nätrullare…

Vi hade vuxna spelare på plats också. Sven-Ingen Jönsson vann sin pool i HS3, men förlorade tyvärr i semifinalen.

I HS5 hade vi två deltagare, Christer Emilsson och Henrik Kylberg och de visade att de börjat få bra ordning på spelet. Christer gick till semi, medan Henrik gick ända till final! Bra gjort!

I HS4 hade vi hela fyra deltagare. Jim Persson öste på bra i poolen som han vann, men tyvärr tog det slut i åttondelen. Kent Tillgren åkte också ut i åttondelen och det var med minsta möjliga (och retfulla) marginal. Han förlorade med 11-9 i skilje… Tungt.

Björn Nilsson överlistade motspelarna med sina skopor och sina backhandtryck och det bar honom hela vägen till en kvartsfinal.

Längst gick Lukas Schoug, som förvisso spelar för IFK Lund i individuella tävlingar men för oss i seriespelet. Så vi räknar honom som också som Åstorpare… Lukas vann till slut klassen!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest