Liten uppdatering

Sydsvenska mästerskapen är nu i hamn och vi är nog många som pustar ut efter denna tuffa helg. Inte minst Rolf och Angelika som har dragit ett tungt lass. För våra få spelare som ställde upp blev det väl godkänt, inte mer. Loa tog sig i alla fall vidare från poolen. Efter att ha varit igång med tävlingen från fredag eftermiddag med uppbyggnad och förberedelser,dömning hela lördagen och sen spel på söndagen så är det ändå godkänt.

Tisdag förra veckan spelade B-laget en mycket jämn, lång och spännande match mot topplaget Kågeröd. Kågeröd har ett bra och jämnt lag redan innan, i tisdags var de dessutom förstärkta med Simon Danielsson som annars spelar en division högre. I övrigt kom de med Albin Persson, Henrik Jönsson och Tomas Bengtsson. Vi förstod att det skulle bli tufft och det blev det… Hemmalaget ställde upp med Georg Holmkvist, Sven Inge Jönsson, Björn Nilsson och Kent Tillgren.

Tyvärr för oss blev dubblarna ganska avgörande, vi förlorade bägge och där rök chansen till poäng visade det sig. Vi hade dock chansen ända tills sista matchen var klar vid 21.30 tiden men tyvärr fick Björn ge sig i en femsetare. Därmed vann Kågeröd med 8-6. Vi får tacka Kågeröd för en bra match och även deras publik som ställde upp som domare när vår egen inte fick vara ute längre.

Förra veckan spelade även Classic i femman mot Strövelstorp, där det blev vinst med 8-5. I den matchen gjorde Tanva Janthaporn debut och vann en dubbel tillsammans med Kennet Bokne. Att vinna en dubbel tillsammans med Kennet är starkt… I övrigt var Kjell Hansson och Christer Emilsson med i denna matchen.

Så i torsdags var det dags för en roadtrip med gubbarna i b-laget till Kristianstad. Med Silverräven vid ratten och George som co-driver styrde vi österut. Björn har en väldigt fin GPS, men han litar inte på den. Vi hittade fram till slut trots co-driverns förvirrade råd och kommentarer.  ” Nej, nej vi passerar inte Perstorp ! Det ligger fan inte här!”  Och detta var på hemvägen…. Vi kan väl säga att Jojje förhoppningsvis har mer koll på trakterna kring Halmstad….

Matchen blev en seg historia, spelet var betydligt sämre än mot Kågeröd. Matchen mellan Sven-Inge och Lukas Jönsson var välspelad, Klicken spelade riktigt bra men fick ändå ge sig mot Lukas som imponerade mot defensivspelare denna kvällen. I övrigt var det ganska tamt spel. Vi låg under med 3-5 inför dubblarna men denna gången knep vi bägge och det avgjorde matchen. I sista matchen kom Björn tillbaka riktigt starkt och vann övertygande. Bra gjort!  8-6 till Åstorp och vi fortsätter hänga kvar i toppen. Nästa match är mot Verum och det kommer att bli riktigt tufft.

I tisdags spelade även Classic match. De slog Höganäs med 8-5. Classic ställde upp med Christer Emilsson, Kennet Bokne, Kjell Hansson och Henrik Kylberg. Det var ganska stabilt spel över hela linjen, Kjell verkar satsa på att trötta ut motståndarna, han spelar nästan bara femsetare. Christer kan bättre, det vet vi och det kommer. Classic ligger nu på en fin tredjeplats.

A-laget har fortfarande uppehåll och spelar nästa gång i januari. Vi får hoppas att grabbarna är formtoppade till dess. Kanske har lagledaren något ess i rockärmen…Eftersom han själv har nästbäst kvot i laget så är det ju bara 2 platser kvar i truppen nu att slåss om.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest