Classic säkrade andraplatsen

Med en lätt skånsk bris i ryggen och med solen i ögonen begav sig Classic på lördagen till Höganäs för att slåss om den så åtråvärda andraplatsen i division fem. Det blev till slut en hyfsat spännande match där de äldre rävarna från Classic lyckades besegra Höganäs ungdomslag med 8-6.

Anita, Kjell, Christer och Henrik utgjorde laget som var uttaget för att försöka tämja den ungdomliga hunger Höganäs stod för denna dag. Det var både högt och lågt, glada miner och sura skrik. Saker och ting var lite som vanligt med andra ord. Classic låg under med 4-3 inför den sista singeln innan dubblarna, men det såg ut att bli likaläge inför dem när Kjell ledde med 2-1 i set och med 7-0 i fjärde. Då valde han, senare berättade han att det var mest för spänningens skull, att chocka både lagkamrater och hela Åstorps supporterskara (som utgjordes av Sven-Inge Jönsson) genom att tappa den stora ledningen. Han lyckades dock till slut avgöra och matchen som nu stod 4-4 hade blivit just den nagelbitare många hade förutspått.

Det var nog till slut de båda dubblarna som gjorde att Classic på triumferande vis kunde avgå med segern. Anita och Kjell vann sin med 11-9 i skiljeset, precis så jämnt som det ska vara. Henrik och Christer tyckte själva att de vann både första och andra set ganska smidigt i sin dubbel. Då valde man att slappna av och resonera på så vis att matchen skulle vinna sig själv om man bara ställde sig vid bordet och tittade på. Detta var en taktik som av ännu okända anledningar gjorde att man lät Höganäsparet gå ikapp till 2-2 i set.

Höganäskillarna hade momentum och startade femte set med samma självförtroende och flyt som man haft i de senaste två seten, en förlust i denna dubbel kändes nästan ofrånkomlig. Då, från ingenstans, började Christer och Henrik att störa killarna från Höganäs genom att helt plötsligt slå in både loopar och kontringar. När sen Henrik viftade lite på skägget kunde inte paret från Höganäs stå emot längre och fördel Classic inför de avslutande singlarna med 6-4 efter två jämna femsetare.

Den intelligenta läsaren, alltså du, har säkert redan räknat ut att de fyra avslutande singlarna slutade med två segrar var för de båda lagen, jag avslöjade ju resultatet i matchen redan i inledningen för att på ett säkert vis döda all spänning som annars hade kunnat genomsyra denna text. Anita var den som till slut fastställde slutresultatet med vinst i sista matchen, varpå alla kunde återvända hem både nöjda och belåtna. Det var på det hela taget en ganska jämn och stark laginsats, ingen var direkt glänsande bra och ingen spelade heller särskilt dåligt.

Det var nog så att dubblarna var det som fällde avgörandet, Classic verkar vara ett jämnt lag som ofta vinner sina dubblar. Detta är inte fakta och inte baserat på någon slags statistik utan bara något som jag har hämtat ur luften och min egen magkänsla. Vad som däremot är fakta är att Classic slutar på en andraplats i tabellen, vilket är ett helt klart godkänt resultat med tanke på att klassen på division fem är bättre än på flera år.

Nästa säsong kommer Classic att vinna. Förmodligen.

Henke

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest