Loa, vår nye andretränare!

10433269_804686086233802_2148602391347264267_nInte helt okänt har Loa tagit över jobbet som andretränare i Åstorp. Loa är en ung och begåvad bordtennisspelare samt tränare, som trots sin unga ålder spelat pingis i snart 12 år. Vi ställde ett par frågor angående utveckling, mål, träningsmöjligheter i Åstorp samt arbetssätt.

På vilket sätt jobbar du när du är tränare?

– Jag är den där tränaren som tror på att alla kan bli bra. Jag försöker motivera både våra talangfulla ungdomar samt våra äldre spelare. Jag kan i vissa avseenden även vara en hård tränare, men endast hård men rolig träning ger resultat.

Vad är ditt mål som tränare?

– Tuff fråga. Vi har utöver mig (lite självgod) fyra talangfulla ungdomar i elitgruppen. Mitt mål är att finnas för dem som en förebild och framgå med gott exempel. Mitt största mål i livet nu är att skaffa så bra träningsmöjligheter för dem som möjligt. Det är inte okänt att pingisen är mitt liv och att jag älskar det, och att jag älskar att hjälpa andra. Jag sätter inga krav på dem, men jag har pratat med alla och frågat efter vad deras mål är. Efter det vet jag ju lite vad de strävar efter och kan då bygga personliga scheman och träningar. Alla utvecklas på olika sätt och det är viktigt att ta hänsyn till.

Vad finns det för träningsmöjligheter i Åstorps BTK?

– Jag tycker att träningsmöjligheterna är mycket goda. Vi har allt från heldeff till superoffensiv. Om man vill träna mot deff fixar jag det. Samma ang. heloffensiv. Vi har även en pingisrobot som funkar utmärkt.

Sista frågan, vad är ditt personliga mål med bordtennisen?

– Mitt mål är glasklart. Att kunna leva på det. Jag verkligen älskar detta och alla människor inblandade.

Vi tackar vår andretränare för denna intervju.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest