Klubbmästerskap 2015

Detta klubbmästerskap hade sina skrällar, men det mesta var som beräknat.

Om vi börjar med UNGDOMSKLASSEN så hade vi fem deltagare: Mathias, Joel, Linus, Aleksander samt Ludvig. Vann klassen gjorde Linus Mathiasson, efter honom på andraplatsen kom Joel Emilsson. Ludvig, Aleksander och Mathias hamnade på en delad tredjeplats.

HERRJUNIORER:
Här var grupperna orättvist lottade, iallafall om man frågar Linus.

Grupp 1:
1:Loa Schoug
2:Felicia Do
3:Linus Mathiasson

Grupp 2:
1: Joel Emilsson
2: Anton Bengtsson
3: Andreas Mikkelsen

Loa vann sin grupp efter 3-0 mot Linus och 3-2 (!) mot Felicia. Joel vann sin grupp efter att han knipit två jämna femsetare.

Semifinal 1:  Loa Schoug – Anton Bengtsson 3-0
Semifinal 2:  Felicia Do – Joel Emilsson 3-p
Final: Loa Schoug – Felicia Do 3-0

Loa tappade endast två set i denna klass, mot Felicia. Bra kämpat av samtliga.

HERRSINGEL:
Här är klubbens mest ärade klass.

I grupp ett vann Loa över Anton Bengtsson, Andreas Mikkelsen och Christer Emilsson. Christer knep andraplatsen efter klara vinster mot både Anton och Andreas. Anton knep tredjeplatsen efter vinst mot Andreas.

I grupp 2 var det skräll beställt! Liam Schoug var andraseedad och klar finalist, enligt honom och lillebrodern. Liam vann över Felicia, Kenneth Bokne och Elvis Kotramanac. Uffe skrällde och vann över alla, även sonen Liam!

I semifinalerna ställdes brödrarna Loa och Liam Schoug. Liam (som skyllde på en för sen pokerkväll) förlorade med 3-0.  I den andra semifinalen ställdes Uffe Kristiansson mot Christer Emilsson. Här knep, till allas stora överraskning, Christer en jämn FEMSETARE. Första gången Christer vinner en femsetare, tror jag.

Då ställdes Loa och Christer i en final. Loa vann i poolen med 3-0, men nu gav sig inte Christer lika enkelt. Loa fick slita och vann till slut med 3-1. Loa stod alltså som segrare i både Herrjunior och Herrsingel. Starkt jobbat av en femtonåring!

RUNDPINGIS:
Här kan man inte säga så mycket, Liam bankade ut de flesta med sin forehand och serve. Loa och Elvis blev offrade för att Kenneth skulle kunna nå final. I finalen körde de till 1 poäng. Kenneth vann serven, något som har stor del när man möter Liam von mästerserve.
Kenneth vann en allmänt stel poäng, därför stod även han som segrare i en klass idag, rundpingis.

SPEL MED ANNAT FÖREMÅL:
Klassen med mest deltagare, så jag skippar fram till Semifinalerna: Kenneth ställdes mot Felicia. Jag vet inte om det var var de inspirerade orden från Kenneths bok om någon Ida, eller om det var Felicias föräldrars kvarlämnade skärmärken på skärbrädan som gjorde det, men Kenneth lyckades f*nemej vinna även denna match! I andra semifinalen ställdes Anton mot Liam. Det är uppenbart att Liams monsterservar funkar lika bra, med en skärbräda. En överlägsen vinst till Mr. Schoug.

I finalen fick Liam revansch mot Kenneth efter förlusten i finalen i Rundpingisen. Skönt för Liam, eller?

LOTTAD-HERRDUBBEL:
Följande dubbelpar ställde upp i Herrdubbeln, där alla mötte alla:

Linus och Felicia
Loa och Anton
Uffe och Elvis
Christer och Kenneth
Joel och Liam

Segrade gjorde Christer och Kenneth efter 4 av 4 möjliga vinster, och två blev Uffe samt Elvis med 3 vunna matcher.

Elvis är lite av en joker, som mest suttit och kollat på sin son Aleksander på träningarna. Jag personligen var bekant med att Elvis kunde hantera ett pingisrack, men en bättre känsla får man faktiskt leta länge efter. Elvis hade inte tränat på 22 år när han gick in i Åstorps BTK’s klubbmästerskap och knep en andraplats i dubbeln. Stort eloge till Elvis.

Här är resultaten sammanfattade, och det kommer även bifogas lite prisutdelningsbilder, vi missade dock ungdomsklassen.

Rundpingis
1: Kenneth Bokne
2: Liam Schoug

Spel med annat föremål
1: Liam Schoug
2: Kenneth Bokne

Ungdomsklassen
1: Linus Mathiasson
2: Joel Emilsson
3-5: Aleksander, Ludvig samt Mathias.

Herrjuniorer
1: Loa Kristiansson Schoug
2: Felicia Do
3: Anton Bengtsson
4: Joel Emilsson

Herrsingel
1: Loa Kristiansson Schoug
2: Christer Emilsson
3: Liam Schoug
4: Ulf Kristiansson

Herrdubbel
1: Kenneth Bokne och Christer Emilsson
2: Ulf Kristiansson och Elvis Kotramanac

Vi på Åstorps Bordtennisklubb tackar så hjärtligt för detta året. Vi har Vårspelen framför oss, där alla hjälper till. Träningen fortsätter fram till någon gång April-Maj.

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest