Loa är kandidat nr 10 för Lokaltidningen

AR-706249819

Pingisspelaren Loa Kristiansson Schoug är kandidat nummer tio till Lokaltidningens Sportstipendium 2015. Detta skrev Lokaltidningen (originaltext):

Träning, träning och åter träning – för Loa Kristiansson Schoug räckte inte två dagar i veckan. Nu tränar han med fyra klubbar och spelar för två.

– Jag har känt att jag har fått ut mer av spelet, säger den tvåfaldige Stag International-vinnaren och den sexfaldige SM-spelaren.

Sex gånger har Loa kvalat in till USM. I våras spelade han både i sin egen åldersklass och med dem som var två år äldre. I 17-årsklassen hade han otur med lottningen, men i 15-årsklassen gick han vidare från gruppen.
– Men sen drog jag på mig en skada och åkte ut mot en kille som var seedad, konstaterar han.

Sina främsta turneringsmeriter har han från hemmaplan och Åstorps BTK:s tidigare turnering International Star.
– Den vann jag både i 14- och i 15-årsklassen utan att förlora ett set.

V2-706249819Med på flera läger

Men för Loa är inte här och nu lika viktigt som längre fram. Han strävar hela tiden efter att bli bättre och bättre. Utöver att träna med sin klubb Åstorps BTK, tränar han dessutom med Kågeröds BTK, Klippans BTK och IFK Lund.

– Vi har bara två träningar i veckan i Åstorp och jag vill träna mer. Dessutom är det bra att möta olika människor för då får man möta olika spelstilar. Man får också vara med om olika träningsformer, säger Loa, som även spelar seriespel för ytterligare en klubb – Trelleborgs BTK.

Därutöver är han även styrelsemedlem, samt hjälptränare i Åstorps BTK och är med på tävlingar och coachar klubbens ungdomar. Hans slit har inte gått obemärkt förbi. Senast i april var han med på ett landslagsläger i Söderhamn. Nästa år ska han dessutom vara med på ytterligare ett internationellt läger (i Kroatien), dit Skånes främsta bordtennisspelare är inbjudna.

– Man känner sig utvald och speciell. Man får valuta för det man gjort, säger Loa, som dessutom fixade egen sponsor redan när han var 12 år.

Mer psykologi

Den utökade träningsdosen har gett resultat.
– Jag har känt att jag har fått ut mer av spelet. Det är roligare att spela för jag känner att jag blir bättre. Sen lär jag även känna nya spelare och kan träna med dem, säger han.

Det finns inga stora pengar att tjäna i sporten, men Loa hoppas kunna leva delvis på sin pingis i framtiden. Och ett SM-guld lockar förstås.
– Det hade varit coolt att vinna. Det spelar ingen roll i vilken åldersklass.

Vad återstår innan du står på pallplats?
– Jag måste ha det mer psykiska i spelet. Det fysiska har jag. Även om man blir arg ska man kunna fortsätta leverera, så det tränar jag mycket med, avslutar Loa.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest