Natalie Luu vann F-11 i Lilla Rekord-cupen

Natalie Luu vann F-11 i Lilla Rekord-cupen i Helsingborg. Hon började trögt i poolspelet med att “bara” bli tvåa i sin pool efter att hon förlorat en femsetare med 14-12 i avgörande set mot Kaisa Persson Våxtorps BOIS. I semifinalen fick hon möta Anna Hult Höganäs BTK som hon slog med 9-11, 11-6, 11-8, 11-9. I finalen hade lite av tröttheten från träningslägret i Tomelilla försvunnit och vann enkelt med 11-4, 11-8 och 12-10.

Felicia Do spelar bättre och bättre. I denna tävling så tog hon set på Anna Hult från Höganäs BTK och spelade tre jämna set mot Caroline Hansson Våxtorps BOIS. När hon lär sig att ta det lite lugnare och inte stressar så mycket så kommer resultaten också att komma. Lina Sonesson spelade bra mot slutsegraren i Damsingel 3, Alice Tolstoy BTK Rekord. Hon förlorade i tre raka set men var med i alla seten i början. Josefine Bokne var tyvärr helt chanslös mot Emma Johansson BTK Rekord. Hon förlorade klart i tre raka set.

Terése Gustavsson var den som spelade absolut bäst av de tre damerna som spelade i DS 3. Spelet hon hade i tredje set mot Rebecca Ulfskans Höganäs BTK bådar gott inför framtiden och hon måste ha märkt att träningen den sista tiden har gett resultat.

Johan Lundqvist var den stora överraskningen i tävlingen på killsidan. Han vann sin pool i P-15 efter vinst mot Rasmus Enocksson Våxtorps BOIS med 5-11, 7-11, 11-5, 13-11, 11-7. Marcus Rasmussen Skurups BTK med 11-6, 13-11, 11-6 och mot Liam Schoug BTK Rekord med 14-12, 8-11, 13-11 och med 11-9. I kvartsfinalen förlorade han mot Pham Minh Vuong BTK Rekord efter att han haft matchboll i fjärde set. Setsiffrorna blev 8-11, 11-5, 11-9, 14-16, 2-11. I HS 3 fick han möta Johan Göransson BTK Rekord och där förlorade han i tre raka set. Men hans spel bådar mycket gott inför vårsäsongen.

Stefan Nguyen hamnade i en rätt så svår pool. Där han tog set mot Erik Jarlvik Kvarnby AK och Viktor Moberg BTK Ratic. I avslutningsmatchen mot Johan Göransson så förlorade han klart med 3-0. I HS-4 så fick han möta Oskar Engberg Lyckeby BTK och efter en bra match som han tyvärr förlorade med 3-1. Mycket stolpe ut kan man väl sammanfatta Stefans insats.

Timmy Malmgren spelade bra och tog set på Rasmus Nilsson Hoby GIF men var rätt så chanslös mot Thomas Håkansson Skurups BTK och Andy Truong Kvarnby AK. Eddie Phung tog set på Henrik Rosquist Kvarnby AK men var chanslös mot Henrik Selmquist Höganäs BTK och mot Karl Gren BTK Rekord.

Sebastian Karlsson hamnade i en tuff pool och fick börja mot Ian Lundquist Amager BTK i P-12. Det märktes mycket tydligt i hans spel att han var rejält trött efter träningslägret han varit på och han förlorade klart i tre set mot honom. I andra matchen spelade han mot Pontus Kroon BTK Trönninge och vann klart i tre raka set. I den sista matchen i poolen fick han möta en av de bästa 96:orna i Halland, Kevin Nilsson. Nu började stelheten släppa och han gjorde en bra match men tyvärr så förlorade han med 15-13, 8-11, 9-11, 13-15. I HS-4 fick han möta Ian Lundqvist igen och då gjorde han en mycket bättre match men tyvärr förlorade han igen med 3-1 i set.

Andy Wong spelade i P-12 och började med att förlora med 3-0 mot Tobias Rasmussen Amager BTK med 3-0. Sedan slog han klart Mikkel Möller Albertslund med 3-0 innan fick möta Sebastian Pearsson Halmstads BTK. Han tog första set med 11-9 men förlorade de andra seten med 8-11, 5-11, 10-12. I HS 4 vann han första matchen mot Sebastian Sörensen Albertslund med 3-2 i set. I andra omgången förlorade han mot Roger Johansson Höganäs BTK i raka set.

Albin Karlsson spelade i P-11 och han började möta Pelle Almgren Trelleborgs BTK och där vann han klart med 11-5,11-5,11-9. I den andra matchen så fick han möta Albin Jeppsson IFK Lund. Trots att han spelade bra så blev det förlust med 3-0. I sista poolmatchen fick han möta sin gamle kompis från Kågeröd Jonathan Spiewak. Han vann även denna gång efter visst besvär dock med 11-7, 13-15, 11-6, 11-5. I kvartsfinalen mötte han Mattias Olsson IFK Lund där han tyvärr förlorade en riktig holmgång med 5-11,11-7,6-11,11-7,9-11. För första gången så ställde han upp i HS-4 där han fick möta Kevin Nilsson Halmstads BTK som innan på dagen slagit hans bror med 3-1. Han förlorade med 3-0 men gjorde en bra match. Han förlorade t.ex tredje setet med 15-13.

Stefan

Fullständig resultatlista för nedladdning
Bilder från tävlingen kan ses här (bilden på Natalie är lånad därifrån, tack för det)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest