Två klass-segrar i Brøndby GP i Danmark!

Vi var sju stycken från Åstorps BTK som åkte till Brøndby Grand Prix som spelades i Brøndbyhallen i Brøndby. Sex spelare och en ledare. Det är en av Danmarks största tävlingar och den spelades på 40 bord.

Första klassen för dagen var i Drenge B, vilket motsvarar P-12 i Sverige. Sebastian misslyckades med att ta sig vidare från poolen. Han har setts bättre om man säger så. Andy spelade också i den klassen och han spelade mycket bättre än på länge. Han kom tvåa i sin pool och gick vidare till slut spelet där han vann en match. Därmed så slutade han på en delad sjuttonde plats bland de 92 deltagare som ställde upp i den klassen.

Därefter var det Natalie och Felicias tur att spela i Piger B. Natalie vann sin pool, medan Felicia hade det lite svårare att göra sig gällande här. Men Felica spelade stundtals riktigt bra och hon var inte chanslös i någon match. Natalie slog bland annat Cecilie Lind från Hillerød i gruppspelet i tre raka set vilket är väldigt bra gjort. Cecilie är en äldre syster till den mer kände Anders som är en av de mer talangfulla spelarna i Norden och välkänd i Skåne. I kvartsfinalen stötte Natalie på Louise Karoline Jakobsen från Smørums BTK. Hon var en sådan spelare som Natalie inte vill möta. En sådan spelare som inte vill öppna själv utan står för det mesta och skär hela tiden och väntar på att den andre skall göra något. Hon var också duktig på att kontra när Natalie lyckades öppna. Det var första gången som i varje fall jag sett att Natalie visade känslor efter matchen. Hon började faktiskt gråta lite för att hon förlorade matchen. Men hon skall ha all heder för sin insats och det var en nyttig erfarenhet för henne. Hon sade senare på dagen att nu måste vi börja träna på att slå när den andre står och skär. Kul att hon ser möjligheter och inte gräver ner sig i förlusten.

Sedan var det dags för Albin i Pusling A vilket motsvarar P-10 i Sverige. Han startade svagt och kom inte igång i början av poolspelet som var en 5-pool. Han förlorade de första 2 matcherna ganska klart efter nervöst spel. Men sedan kom han igen och vann de två följande matcherna övertygande. Han vann sedan första slutspelsmatchen klart. Samtidigt så började Pusling/piger B. Där hamnade han i en pool som han vann ganska lätt. Där i mellan matcherna fick han spela kvartsfinal i Pusling A. Han fick i den möta Thomas Hansen från Randers Freja. Thomas ligger sjua i Danmark i den klassen. Tyvärr så förlorade han den matchen ganska klart. Men spelet var mycket jämnare än vad siffrorna visade. 11-7, 11-6 och 11-6. I poolspelet i Pusling B spelade också Natalie och Felicia. Felicia vann en match i poolen och förlorade de andra matcherna med 3-1. Så chanslös var hon inte. Hon är riktigt på gång uppåt. Natalie vann sin pool och därefter vann hon sin första slutspelsmatch mot med 3-1 mot Marius Bested Toft från Ølstykke-Slangerup BTK efter siffrorna 4-11, 11-5, 11-9 och 12-10. I kvartsfinalen mötte hon Valdemar Broe Bendtsen från BTK Vedbæk. Den matchen förlorade hon med 11-4, 10-12, 4-11 och 5-11. Det var närma att hon gick till semifinal i den klassen. Mycket bra av Natalie att gå så långt.

Så tillbaka till Albin som först vann sin åttondelsfinal ganska klart mot Glenn Krog från Greve BTK med 3-0. I kvartsfinalen så stötte han på Martin Hjortskov från Brønshøj bordtennis. I den matchen tappade han sitt enda set i klassen. Set siffrorna blev 11-4, 8-11, 11-4 och 12-10. I semifinalen så möte han Andreas Fern Københavns BTK och det vann han med 13-11, 11-6 och 11-5. Finalen spelade han mot Malte Lund Andersen från Brønshøj Bordtennis. Han vann den finalen väldigt klart med 11-9, 11-7 och 11-8. Där med så var Albins dag i Brøndby förbi. Kan nämnas att när han började spela vid 12.30-tiden så spelade han nästan nonstop till 16.30. Nästa klass att starta var Yngre drenger A och där spelade inte Andy lika bra som på förmiddagen, utan åkte ut i första omgången. Sebban vann i första omgången och ställdes mot Ian Lundqvist i sextondelsfinalen. Han förlorade med 3-0 efter att han bland annat hade 9-7 i första set men tappade sedan till 11-9. Men det var ett klart fall framåt i den matchen jämfört med förmiddagens spel.

Sen till vår enda senior som ställde upp i Brøndby. Men som hon gjorde det! Det är vår tränare och vår klart bästa damspelare i klubben, om hon nu inte är bäst av alla i klubben: Angelica Åström. Hon gick hela vägen och vann Dame senior klass 2. Hon vann poolen klart utan att förlorat någon match. Kan sägas att hon spelade i en 5-pool också. I semifinalen mötte hon Helena Lund från Brøndby BC som hon vann mot i tre raka set med 11-9, 11-9 och 11-9. I finalen mötte hon en till från Brøndby BC som hette Linnea Hindersson. Hon hade mött henne i poolspelet och haft lite problem med henne där. Den matchen vann hon med 3-2 i set efter 11-9 i avgörande set. I finalen var det klarare siffror efter lite nervöst spel i första set som hon förlorade med 14-12 så vann hon de efterföljande tre seten med 11-8, 11-5 och 11-5. Angelica spelar bättre och bättre för varje gång hon spelar. Så det är bara att hoppas att hon får tid till att spela nästa säsong också. Trots att hon köpt hus och skall öppna eget. Kan väl också nämnas att det är lite roligare priser i Danmark än här hemma i Sverige. Vinsten var tre flaskor rosévin.

Denna tävlingen var så pass bra att spela i så vi som var där tyckte att vi till nästa säsong skulle kunna planera in och åka dit med hela klubben. Tävlingen är perfekt för alla eftersom det finns både A och B klasser, så alla kan har någon klass att spela i och ha chans att vinna matcher. Organisationen var också bra och det flöt på bra hela tiden utan förseningar.

Under tävlingens gång pratade jag med en ledare från Brønshøjs BTK. Det är den klubben från Danmark som skickar klart flest deltagare till våra tävlingar. Han är så pass nöjd med våra tävlingar att han är beredd att samarbeta med vår klubb. Förslaget som ligger nu är att vi skall försöka träna lite ihop och vi skall kunna skriva spelare i varandras klubbar så att vi kan spela tävlingar och ev. lagmatcher hos varandra. Danskarna är intresserade att kunna vara med i Skånes UGP och vi får chansen att spela i deras lag i Danmark och ställa upp i deras GP-serier också. Vi får se vad detta kan mynna ut i. Inget är bestämt utan det skall föras diskussioner först i respektive styrelser och spelarna i klubbarna skall också säga sitt till denna idé.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest