Säsongen 2011-12

Stefan summerar säsongen som varit och blickar framåt:

Vi har gjort en kanonsäsong igen som förening. Vi tar mer och mer för oss i olika sammanhang ute i pingissverige.

När vi spelar i någon tävling i landet så har vi alltid någon nu som tar sig långt i den. T.o.m när vi spelade i Ängby International så hade vi en spelare som tog sig vidare från poolspelet.

Vårt samarbete med Brønshøj och Danmark överhuvudtaget har blivit en succé. Vi hade Simone Dueholm från Vestegnen i Köpenhamn med i damlaget. Tyvärr så blev hon skadad i ett tidigt skede av serien och kunde inte vara med så mycket i slutet. Men i och med att hon trivdes hos oss så fick vi chansen att träna med Vestegnen några gånger denna säsong. Det gör att Vestegnen också kommer att jobba med oss i framtiden. Våra läger i sommar kommer att ligga så att vi kan ha de på var sin vecka med en K-3 tävling i mellan dem.

I tävlingsspelet så var vi den klart största klubben i UGP-slutspelet som i år gick i Helsingborg. Den klubb som var närmast var IFK Lund som hade åtta deltagare. UGP slutspelet börjar bli lite urvattnat. Mycket skitsnack om att det inte är bra tävlingar med mera. Men det är ju endast den som vinner UGP slutspelet som kan tituleras bäst i Skåne bevisligen. Så det är synd att statusen sjunkit för den tävlingen. Det är så dåligt intresse så att 15 års klassen kommer att strykas tills nästa säsong. Men det förringar inte vår säsong. Vi hade två spelare som vann sina klasser och det var Loa Schoug i P-12 och Natalie Luu som vann flickor 14/15. Av klassegrarna i hela årets UGP så hade tre segrare det var Loa i P-12, Natalie i F-14 och Felicia Do i F-15. Mycket bra gjort. Att vi var tretton spelare med spelare i alla klasserna bådar gott för återväxten också i klubben. Alla som spelade i Helsingborg under finalerna skall ha en stor eloge för att de uppförde sig bra och att de gjorde vad man kunde begära av dem. Alla kämpade och stod i. Samtidigt så hjälpte de varandra på ett förtjänstfullt sätt under tävlingen. Det är ju så vi bygger vår berömda klubbkänsla. En för alla för en. Kul att se att de nya i klubben tar efter de äldre och hjälper varandra.

I U-SM ställde vi upp med fyra spelare. Sebastian Karlsson i P-15, Natalie i F-15, Loa i P-12 där också vår talang Frederik Albæk fick chansen till sist att vara med i P-12. Både Natalie och Loa gick till A-slutspelet och det är riktigt bra gjort.

Nyss avslutade J-SM hade vi fem spelare med. Endast Natalie var direktkvalificerad. De andre Henrik Selmquist, Sebastian, Rebecca Ulfskans och Felicia som endast fick spela i dubbeln men gjorde det bra. Natalie gick till A-slutspel och det gjorde även Henrik som haft en skadefylld säsong men ändå spelade direkt strålande i Kävlinges J-SM. Han slutade på en delad nionde plats vilket är väldigt bra. Det bådar gott tills nästa år när det är hans riktiga ålder. Han har nämligen ett år kvar. Strået vassare var Felicia som gick till kvartsfinal där ihop med kompisen Hanna Andén från Kågeröds BTK. De var nära att stor skrälla. De tog set på toppseedade paret Tilda Johansson och Lin Míllbert som också till slut vann klassen. Väldigt kul för Felicia. Rebecca som är långtidsskadad och har mer eller mindre lagt av med pingis fick chansen i DJ-17. Hon var nära att skrälla rejält där så vi tycker det är jättesynd att hon inte kan få ordning på sina knän så att hon kan fortsätta spela. Sebastian var numret för kort i tävlingen men han kämpade på bra och vi får hoppas att han tog lärdom om denna tävlingen och använder det han lärde sig här tills nästa år.

Vi hade med en deltagare i Sveriges UGP eller Yasakas UGP som det egentligen heter. Det var Felicia som fick vara med i F-14 klassen och hade otur i lottningen. Hon fick endast möta spelare som han aldrig varit i närheten av att slå innan. Men de var inte många av dem som hon slagit innan hellre i de andra poolerna. Men hon kämpade på riktigt ordentligt och hon gjorde inte bort sig i varje fall.

Seriespelet börja vi med ungdomsserierna. P-11 vann sin serie efter stor dramatik före IFK Lund. I laget ingick Frederik Albæk, Marcus Engvall och Amadeus Hellgren. En mycket bra prestation av dem. Vårt flicklag spelade i en serie som kallades P-9/F-11 och på hösten så hade de inte så mycket att säga till om men de hamnade näst sist i serien. Men när de sedan delade serien efter halva säsongen så vann de den serien och de som spelade i matcherna var Moa Sjöström, Maida Skrijelj och Nadezhda Astafjeva. Sedan anmälde vi ett lag på vinst och förlust i P-15 serien och de överträffade nästan sig själva. De slutade tvåa i serien efter Kågeröds lag. Det var riktigt bra gjort av Kenny Tran och Johannes Collin.

Damlaget hade en tung säsong med alla skador. Först fick Simone Dueholm kasta in handduken för en skulderskada och hon fick sedan sluta med pingisen. Sedan så kom Rebeccas skador i knäna att öka så hon mer eller mindre la av med pingisen. Synd, för hon var riktigt på gång uppåt. Men vi hade lite tur också. Vi fick med Angelica Edsfeldt betydligt tidigare än vi trott efter sitt barnaföddande. De var tur för mitt i säsongen skulle Natalie också sluta med pingisen och vi som hade tyckt från början att vi var många var helt plötsligt bara två. Men Natalie kom tillbaks och då kunde vi fortsätta med vårt damlag året ut.

Sedan våra herrlag. Vårt A-lag har inte förlorat någon match sedan den 25 november 2010. Det är väldigt bra gjort och det innebär också att de har avancerat från div 4 till division 2 på två säsonger. Vi har haft ganska många spelare med i laget under säsongen. De som spelat är Henrik, Billy Wahlgren, Sebastian, Robin Pettersson, 14 årige Albin Karlsson, Viktor Stilling, Stefan Karlsson, Thomas Jensen och Kasper Weinrich-Schübelen. Vi kommer att ha alla dessa tillgängliga för spel även nästa säsong. När vi kommer att ställa upp med vårt bästa lag då så kommer vi att ha chansen att slå alla lag i serien. Jag säger inte att vi gör det men chansen kommer att finnas. Men vi kommer att rotera på spelarna ganska mycket. Dels för alla inte kan varje match och för att vi skall försöka få våra yngre spelare att få vara med någon match och få erfarenhet från division 2 spel. Utöver de jag nämnt här så har vi fler ungdomar som kan vara med om de fortsätter utvecklas som de gör nu. Inga dörrar är stängda för någon. Bara alla tränar ordentligt så är de aktuella. Blir det som några gjort denna säsong och inte tränar så mycket då får inte de vara med hellre. Då släpper vi fram någon annan. Laget är väldigt jämnt efter våra fyra bästa spelare så där finns ingen rangordning i dag. Utan det blir på träningsspel och tävlingar som laget tas ut på.

Vårt classiclag slutade till sist på en hedrande tredjeplats vilket gör att vi troligen kan ha ett division-fyra-lag till nästa säsong också. Vårt B-lag slutade på fjärde plats vilket också är bra. Till nästa säsong så blir det med största säkerhet om vi får upp ett lag i division 4 vill säga två lag i division 5.

Allt är inte uppåt i klubben. Vi har nu nått vårt max om vi inte har kommit över maxet. Vi kan inte ta in fler spelare i klubben. Vi har inte lokaler till det. Som det är i dag och vi skall ha en givande träning behöver vi tre tränare/ledare till 22 spelare och det är en omöjlighet att skaffa fram. Vi har försökt i några år nu och vi har inte lyckats fylla grupperna än med tränare. Vi kommer inte att ha någon skolsamverkan till nästa säsong eftersom nästa alla nya kommer där ifrån. Det har varit ett superfint jobb ihop med skolorna och jag tror att vi trivts med varandra. Men det är inget att göra. Ett problem till med lokalerna är när det varit fullt i lokalen i källaren timmen innan så hinner där inte samlas så mycket syre tills nästa grupp att det går att hålla något högre tempo i träningen där. Det har hänt några gånger att folk svimmat där nere och vi vill ju inte att folk skall bli sjuka av att spela pingis. Utan tvärtom. Man skall må bra av att ha en fritidssysselsättning.

Sedan gick vår vän Christofer Rosdahl bort på ett tragiskt sätt. Han var en stor pingisprofil i södra Sverige. Inte många som inte visste vem han var. Hans stora intresse var pingis och han var nästan en levande uppslagsverk när det gällde bordtennis. Om man hade någon fråga om pingis som man inte kunde få rätt sida på så var det bara att fråga ”Stoffe” så visste han. Han tävlade flitigt och hans mål var att spela minst en tävling i varje region. Tyvärr så lyckades han inte komma till alla regionerna i Sverige. Men jag tror att det var under 10 regioner kvar för honom att besöka. Vi kommer att sakna honom länge på våra träningar och matcher. Men vi kan endast säga vila i frid Stoffe. Vi tänker på dig.

Till slut så säger jag så här om klubben: Vi är en av få klubbar i Skåne som har deltagare år efter år i de flesta klasserna i U/J-SM och Skånes UGP. Vi lyckas fylla upp nerifrån hela tiden och vi har några stora talanger på gång efter dem som börjat i år också. Vi har spelare som kommer att höras av redan nästa säsong som är födda från 2002-2004. Har inte hört så många klubbar i Skåne som har den bredden och nu börjar vi få toppen också. Vi kan ju endast se på regionslägren som har varit och skall vara så är det hela 9 spelare från Åstorps BTK som blivit uttagna och de är födda mellan 1995 och 2002. Det börjar nu även att synas i senior pingisen med avancemanget till division 2 på herr sidan. Vi har också många fler bra tävlingsresultat som jag inte tagit upp här för då kunde jag hållit på tills midsommar att skriva. Men alla som representerat Åstorps BTK under säsongen har gjort det på ett förtjänstfullt sätt och vi hoppas att ni är stolta att få ha Åstorps klubbmärke på bröstet.

Stefan

5 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest